Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I would like to ask for a little help. I'm setting up a openvpn bridge in opensuse 12.2, I can connect to server, but I can't ping the server, nor anything that is behind server. Also, I can't ping the client from server. So far what I have done is:

I have two NICs, eth0 and eth1.

eth0 is external network

eth1 is internal network

In Yast I've added br0 and tap0 interfaces, in br0 I've added eth1 and tap0 to the bridge and set IP 192.168.10.1/24

In firewall

eth0 - external zone

eth1, tap0, br0 - internal zone

Thank you very much for your help! :)

server route -n

 Kernel IF routing table
Destination Gateway     Genmask     Flags Metric    Ref Use If ace
0.0.0.0     192.168.42.2    0.0.0.0     UG  0   0   0 eth0
127.0.0.0       0.0.0.0     255.0.0.0   U   0   0   0 lo
169.254.0.0     0.0.0.0     255.255.0.0 U   0   0   0 eth0
192.168.10.0    0.0.0.0     255.255.255.0   U   0   0   0 brO
192.168.42.0    0.0.0.0     255.255.255.0   U   0   0   0 eth0

sorry for the mess, this is my first post:) thank you!

share|improve this question
1  
I think a a route -n on both the client and server would be useful after the connect. –  drone.ah Jan 24 '13 at 15:02
    
Thank you for your help, I don't know what has happened, but now it works and I've done nothing:) –  Peter Jan 24 '13 at 15:46

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.