Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to add a subdomain to my nginx server, and can't seem to get it working. Here's the config file for my primary server:

server {
            listen   80;
            server_name  www.kevin-whitaker.net;
            rewrite ^/(.*) http://kevin-whitaker.net permanent;
           }

server {
            listen   80;
            server_name  kevin-whitaker.net;

            access_log /home/admin/public_html/kevin-whitaker.net/log/access.log;
            error_log /home/admin/public_html/kevin-whitaker.net/log/error.log;

            root   /home/admin/public_html/kevin-whitaker.net/public/;
            index  index.html;

            location / {
                          proxy_set_header  X-Real-IP  $remote_addr;
                          proxy_set_header  X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
                          proxy_set_header Host $http_host;
                          proxy_redirect false;

                          if (-f $request_filename/index.html) {
                                           rewrite (.*) $1/index.html break;
                          }

                          if (-f $request_filename.html) {
                                           rewrite (.*) $1.html break;
                          }

            }

}

And for the subdomain:

server {
            listen   80;
            server_name  www.pci.kevin-whitaker.net;
            rewrite ^/(.*) http://pci.kevin-whitaker.net permanent;
           }

server {
            listen   80;
            server_name  pci.kevin-whitaker.net;

            access_log /home/admin/public_html/pci.kevin-whitaker.net/log/access.log;
            error_log /home/admin/public_html/pci.kevin-whitaker.net/log/error.log;

            root   /home/admin/public_html/pci.kevin-whitaker.net/public/;
            index  index.html;

            location / {
                          proxy_set_header  X-Real-IP  $remote_addr;
                          proxy_set_header  X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
                          proxy_set_header Host $http_host;
                          proxy_redirect false;

                          if (-f $request_filename/index.html) {
                                           rewrite (.*) $1/index.html break;
                          }

                          if (-f $request_filename.html) {
                                           rewrite (.*) $1.html break;
                          }

            }

}

The primary domain (kevin-whitaker.net) functions like it should. However, the subdomain is unresolved when I try to browse to or ping it. Is there some other step I'm missing?

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

If the domain names used above are the ones you are talking about then your subdomain may not be working because there is no DNS entry for them. Do a dig and look for answer section in the reply.

dig kevin-whitaker.net has a proper answer section where as dig pci.kevin-whitaker.net is missing the answer section. Just put the DNS entries and you would be good to go.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.