Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I'm using MikroTik RouterOS v5.18 x86 on a Dell PC. I have done the following:

  • Set Addresses
  • Set PPPoE Client & Server
  • Set PPTP/L2TP Server
  • Make Profiles and Secrets
  • SRCNAT MASQUERADE the IPs of PPPoE and PPTP POOL

Now the problem is this:

I have the Setup as shown below. 4 PCs Connected to RouterOS via LAN Switch. 1 PC and Android devices via Tenda W311R+ WIFI Router. I don't want to give anonymous access to internet via WIFI hence I set it to DHCP Client not PPPoE.

The problem is that when I connect to VPN via the PC or the Android via WIFI through Tenda router, VPN does not connect. It connects over the Ethernet (wired) connection to Tenda. I have to work with what I have got, so please do not ask me to buy a WIFI Card for the PC as I know it would make it much easier!

PS This is for a Non-Profit Organization, so you get the idea why I cant buy new stuff!

enter image description here

share|improve this question
    
Can any one please help?? –  DragoTech.Innovations Mar 30 '13 at 20:12

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

I seem to have handled the problem myself luckily.
I added PortForwarding to my router for the PPTP Ports. Now it works seamlessly.
For any one with same problem, please Port Forward the Port 1723 for VPN passthrough.

Regards

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.