Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have some problem with setting up what i call a "remote entry point" (i'm sure ther is a real name for this) First things First : Here is my setup :

||=============================================================||
||                                                             ||
||                            |----------------------|         ||
||  |------------------|      |SERVER :              |         ||
||  |PC1 : 192.168.0.42|      |   eth0 : 12.34.56.78 |         ||
||  | tun0 : 10.8.0.6  |      |   tun0 : 10.8.0.1/16 |         ||
||  |------------------|      |----------------------|         ||
||           |                          |                      ||
||           |                          |                      ||
||  |~~~~~~~~~~~~~~~~|           |~~~~~~~~~~~~~~|              ||
||  | 192.168.0.0/24 |-----------| THE INTERNET |              ||
||  |~~~~~~~~~~~~~~~~|           |~~~~~~~~~~~~~~|              ||
||                                      |                      ||
||                                      |                      ||
||     |-------------------|     |~~~~~~~~~~~~~~~|             ||
||     |PC2 : 10.34.16.222 |-----| 10.34.16.0/16 |             ||
||     |-------------------|     |~~~~~~~~~~~~~~~|             ||
||                                      |                      ||
||                                      |                      ||
||                           |----------------------|          ||
||                           |SERVER "Client" :     |          ||
||                           |   wlan0 : 10.34.56.78|          ||
||                           |   tun0 : 10.8.0.10   |          ||
||                           |----------------------|          ||
||=============================================================||
  • I want to connect from PC1 to PC2 across the network.
  • PC1 and SERVER "Client" are connected to the OpenVPN SERVER as client.

I've set up all openvpn and i can successfully pin the client server from pc1. Nevertheless, i can't ping PC2 from PC1. I think i must create a bridge between wlan0 and tun0 but i don't have any idea how to do that !

Any ideas ?

share|improve this question

1 Answer 1

OpenVPN can be set up as a "router" so clients can communicate with each other. Uncomment client-to-client in your server.conf file, then restart the service and the tunnels.

share|improve this answer
    
I've already done that, my problem is realy at the "client" server where packet are not routed from the tun interface to the physical interface –  ratchetclank May 16 '13 at 17:45

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.