Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

i setup a RedHat server with samba/kerberos/winbind.

I can retrieve my user and groups with wbinfo -u and wbinfo -g. BUT in the listings, the name appears like that :

wbinfo -u 

DOMAIN+username1
DOMAIN+username2
DOMAIN+username3
DOMAIN+username4

If i try to authenticate a user with wbinfo -a username1%password i've got this error :

plaintext password authentication failed
error code was NT_STATUS_NO_SUCH_USER (0xc0000064)
error messsage was: No such user
Could not authenticate user username1%password with plaintext password
challenge/response password authentication succeeded

If I put the domain into the username it works :

wbinfo -a DOMAINE+username1%password 

plaintext password authentication succeeded
challenge/response password authentication succeeded

But I need to have only the username and not DOMAIN+username, because I use an NTLM module in apache that needs to have only the username.

I have WinBind separator = + into smb.conf, so I don't understand why I must retrieve my users with the domain and the + symbol.

share|improve this question

1 Answer 1

You should have posted config of /etc/samba/smb.conf

Anyway, within that file, pls add this line under the block [global]:

[global]
winbind use default domain = true

then restart winbindd service

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.