Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

WARNING: Must like a challenge since this seems like it could be a multi layer problem.

  • Windows 2003 r2
  • IIS6
  • Exchange 2007 SP1 upgraded to SP3 with CU11
  • vmware virtualized (Microsoft won't spend more than an hour with me)
  • ActiveSync is working thankfully OWA logon page isn't shown, instead it's a logon box (IIS permission setting I figure)
  • 1 server holds all Exchange roles
  • 1 DC
  • vmware virtualized (Microsoft won't spend more than an hour with me)

Steps taken

Reboots, Reset OWA virtual directory, Adjusting IIS permissions, iisreset, Calls to Microsoft.

A long time ago I dismounted and removed the public folder since it wasn't in use. I created a new PF after seeing some errors about that. I don't know if that's relevant.

Errors
 Event ID 65
 An error occurred while the Outlook Web Access configuration settings were being loaded. Virtual directory: "owa". Web site: "Default Web Site".
 Error message:
 "Object reference not set to an instance of an object."

When trying to access OWA via http

Outlook Web Access did not initialize. An event has been logged so that the system administrator can resolve the issue. Please contact technical support for your organization.
 Object reference not set to an instance of an object.


 Request
 Url: http://webmail.COMPANY.com:80/owa/auth/error.aspx

 Exception
 Exception type: Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaInvalidConfigurationException
 Exception message: Object reference not set to an instance of an object.

 Call stack
 Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaConfigurationManager.CreateAndLoadConfigurationManager()
 Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Globals.InitializeApplication()
 Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Global.ExecuteApplicationStart(Object sender, EventArgs e)

 Inner Exception
 Exception type: System.NullReferenceException
 Exception message: Object reference not set to an instance of an object.

 Call stack
 Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Configuration.CheckPublicFolders(ADSystemConfigurationSession session, ADObjectId[] pfdbIds, Boolean& allLegacy, Boolean& allLater)
 Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.Configuration..ctor(ADSystemConfigurationSession session, String virtualDirectory, String webSiteName, ADObjectId distinguishedName, Boolean isPhoneticSupportEnabled)
 Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaConfigurationManager.LoadConfiguration()
 Microsoft.Exchange.Clients.Owa.Core.OwaConfigurationManager.CreateAndLoadConfigurationManager()

 When trying to access via https

 Microsoft Exchange issued an unexpected response (500).
 Request
 Url: https://webmail.rodgard.com:443/owa/default.aspx

 Exception
 Exception type: System.Web.HttpException
 Exception message: Request timed out.

 Call stack
 No callstack available



 OWAauth.dll was giving an error 
 Event ID 2268
 Could not load all ISAPI filters for site/service.  Therefore startup aborted.
 Event ID 2214
 The HTTP Filter DLL C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\ClientAccess\owa\auth\owaauth.dll failed to load.  The data is the error.

 I removed Exchange OWA Cookie Authentication ISAPI Filter from IIS and that error stopped.
 this site (http://blog.misthos.com/2009/09/outlook-anywhere-fails-after-exchange.html) had information on owaauth.dll but that didn't make a difference for me.
share|improve this question
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.