Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I have a problem connecting to Vino VNC server with 2 Linux Computers running Xubuntu.

The computers are Based on the ODroid U3 chip which is ARM based. When both of the ODroids are on the same network VNC fails, When I turn off one of them I can connect to the other, As VNC is the main display for these computers, this is important.

Here's the IFConfig for ODroid1 (The old ODroid U3)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 1e:f6:d7:be:00:ad  
          inet addr:192.168.1.62  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::1cf6:d7ff:febe:ad/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:3261 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:3286 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:578475 (578.4 KB)  TX bytes:1550098 (1.5 MB)

Here's the IFConfig for ODroid2 (The new ODroid U3)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 1e:f6:d7:be:00:ae  
          inet addr:192.168.1.64  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::1cf6:d7ff:febe:ae/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:146660 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:174482 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:104504282 (104.5 MB)  TX bytes:112083194 (112.0 MB)

One more note from my experience, if I turn the old ODroid and then connect the new one, I can reconnect the old and have a couple of minutes connected to both via VNC, however this eventually fails WIth the same error... here's the error I get via VNC when both Odroid's are online and I try to connect the new one:

03/04/2014 01:33:11 AM Pixel format for client tzvi-lap-linux.local:
03/04/2014 01:33:11 AM   16 bpp, depth 16, little endian
03/04/2014 01:33:11 AM   true colour: max r 31 g 63 b 31, shift r 11 g 5 b 0
03/04/2014 01:33:11 AM rfbProcessClientNormalMessage: ignoring unknown encoding type -131072
03/04/2014 01:33:11 AM Enabling NewFBSize protocol extension for client tzvi-lap-linux.local
03/04/2014 01:33:11 AM rfbProcessClientNormalMessage: ignoring unknown encoding type -131071
03/04/2014 01:33:11 AM rfbProcessClientNormalMessage: ignoring unknown encoding type -131070
03/04/2014 01:33:11 AM rfbProcessClientNormalMessage: ignoring unknown encoding type -131069
03/04/2014 01:33:11 AM rfbProcessClientNormalMessage: ignoring unknown encoding type -309
03/04/2014 01:33:11 AM Enabling cursor position and shape (rich encoding) updates for client tzvi-lap-linux.local
[xcb] Unknown sequence number while processing queue
[xcb] Most likely this is a multi-threaded client and XInitThreads has not been called
[xcb] Aborting, sorry about that.
vino-server: ../../src/xcb_io.c:274: poll_for_event: Assertion `!xcb_xlib_threads_sequence_lost' failed.
Aborted (core dumped)
odroid@odroid-office:~$ 

Please help me connecting both via VNC on the same network?

share|improve this question
    
do you connect to both from the same host, or from two separate hosts? (I am thinking maybe the problem is at client, not server) –  Sverre Apr 3 at 10:09
    
Sverre: Tried both situations, same host or different host on the network doesn't matter - also the problem only occur when these two are live together, I just shutdown one of them so I can connect the other –  Tzvi Apr 3 at 12:46
    
I have an update on this issue as it might be client related, I have now successfully connected to the VNC while both are online from my VNC client on my cellphone - could this be Remmina's error? –  Tzvi Apr 4 at 16:56
    
I think it is most likely a client error yes. maybe try another than Rammina ? –  Sverre Apr 5 at 9:37
    
I just tried 2 different clints including realVNC, and vinagre - both kill the vino server with the same error: 05/04/2014 04:17:29 AM Client returned security type 2 [xcb] Unknown sequence number while processing queue [xcb] Most likely this is a multi-threaded client and XInitThreads has not been called [xcb] Aborting, sorry about that. vino-server: ../../src/xcb_io.c:274: poll_for_event: Assertion !xcb_xlib_threads_sequence_lost failed. /usr/local/bin/vino: line 3: 3125 Aborted (core dumped) /usr/lib/vino/vino-server What the hell is this ? –  Tzvi Apr 5 at 11:19
add comment

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

This problem doesn't occur on X11VNC, I have switched VNC servers on one of the computers and the problem did not reoccur.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.