Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I want to run postfix + dovecot on my server. I'm doing it for first time. Postfix and Dovecot works on local - I can connect through telnet, and send/receive e-mails using commands. When I try to connect from outside, using mail client (in my case Thunderbird), I always see in client alert: Authentication failed.

My /var/log/maillog file says:

dovecot: pop3-login: Disconnected: Shutting down (auth failed, 6 attempts): user=<test.user>, method=PLAIN, rip=xxx.xxx.xxx, lip=xxx.xxx.xxx.

Distribution is CentOS 6

EDIT (postconf -n):

alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
command_directory = /usr/sbin
config_directory = /etc/postfix
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
data_directory = /var/lib/postfix
debug_peer_level = 2
home_mailbox = Maildir/
html_directory = no
inet_interfaces = all
inet_protocols = all
mail_owner = postfix
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
manpage_directory = /usr/share/man
mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost, $mydomain
mydomain = mydomain.com
myhostname = host.mydomain.com
mynetworks = xxx.xxx.xxx/24 127.0.0.0/8
mynetworks_style = subnet
myorigin = $mydomain
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
queue_directory = /var/spool/postfix
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.6.6/README_FILES
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.6.6/samples
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
setgid_group = postdrop
unknown_local_recipient_reject_code = 550

When I want to send an e-mail to outside host from Thunderbird, I get 5.7.1 <my_address@gmail.com>: Relay access denied.

Error log for this: NOQUEUE: reject: RCPT from my_vps_domain[xxx.xxx.xxx.xxx]: 554 5.7.1 <myaddress@gmail.com>: Relay access denied; from=<test.user@mydomain.com> to=<myaddress@gmail.com> proto=ESMTP helo=<[127.0.0.1]>

share|improve this question

1 Answer 1

You should post the contents of your 10-auth.conf and all the auth* snippet config files. There's any number of things that can be going wrong. You can start troubleshooting here:

http://wiki2.dovecot.org/TestPop3Installation

and you can turn on debug logging with the "auth_debug" and "auth_verbose" directives.

http://wiki2.dovecot.org/Debugging/Authentication

share|improve this answer
    
Thank you. Dovecot problem solved, but still I have problem with sending emails from mail client. Can you look at postconf in 1st post? –  michail_w Apr 3 at 22:38

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.