Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

I installed Xen server 6.2 and I am currently playing around with it. I managed to install 1 vm, and I have applied all hotfixes available up to the Service Pack 1. That specific patch gives me an error. The command xe patch-list shows the following:

uuid ( RO)                    : 59128f15-92cd-4dd9-8fbe-a0115d1b07a2
              name-label ( RO): XS62E002
        name-description ( RO): Public Availability: security fixes to Xen
                    size ( RO): 1743501
                   hosts (SRO): e83b908b-aed4-4570-a32e-d2ce9fb7db04
    after-apply-guidance (SRO): restartHost


uuid ( RO)                    : dedcc0dd-d8f3-4f76-90ca-92697c7a44f0
              name-label ( RO): XS62E001
        name-description ( RO): Public Availability: Xapi fixes
                    size ( RO): 6625641
                   hosts (SRO): e83b908b-aed4-4570-a32e-d2ce9fb7db04
    after-apply-guidance (SRO): restartXAPI


uuid ( RO)                    : d9c753b9-a15b-4a31-897b-97fdae609031
              name-label ( RO): XS62E009
        name-description ( RO): Public Availability: security fixes to Xen
                    size ( RO): 1744205
                   hosts (SRO): e83b908b-aed4-4570-a32e-d2ce9fb7db04
    after-apply-guidance (SRO): restartHost


uuid ( RO)                    : 0850b186-4d47-11e3-a720-001b2151a503
              name-label ( RO): XS62ESP1
        name-description ( RO): Public Availability: XenServer 6.2 Service Pack 1 (SP1)
                    size ( RO): 218600009
                   hosts (SRO): 
    after-apply-guidance (SRO): restartHost


uuid ( RO)                    : ff202d2d-2812-4c6b-b500-2f4701de7bc4
              name-label ( RO): XS62E011
        name-description ( RO): Public Availability: Storage and ISCSI fixes
                    size ( RO): 845698
                   hosts (SRO): e83b908b-aed4-4570-a32e-d2ce9fb7db04
    after-apply-guidance (SRO): restartHost


uuid ( RO)                    : a4251789-ce6c-4726-942c-3cddbadcaca6
              name-label ( RO): XS62E012
        name-description ( RO): Public Availability: Fixes for Dom0 kernel issues
                    size ( RO): 35767767
                   hosts (SRO): e83b908b-aed4-4570-a32e-d2ce9fb7db04
    after-apply-guidance (SRO): restartHost


uuid ( RO)                    : 83bca9f6-4ae5-45f9-9426-440216f73797
              name-label ( RO): XS62E010
        name-description ( RO): Public Availability: Fix for GPU pass through
                    size ( RO): 252927
                   hosts (SRO): e83b908b-aed4-4570-a32e-d2ce9fb7db04
    after-apply-guidance (SRO): 


uuid ( RO)                    : aeff92a9-2c60-43eb-b34e-14e4132b411c
              name-label ( RO): XS62E005
        name-description ( RO): Public Availability: Toolstack fixes
                    size ( RO): 9315631
                   hosts (SRO): e83b908b-aed4-4570-a32e-d2ce9fb7db04
    after-apply-guidance (SRO): restartXAPI


uuid ( RO)                    : 5579f1f0-ff83-11e2-b778-0800200c9a66
              name-label ( RO): XS62E004
        name-description ( RO): Public Availability: Fixes for Dom0 kernel issues
                    size ( RO): 35766769
                   hosts (SRO): e83b908b-aed4-4570-a32e-d2ce9fb7db04
    after-apply-guidance (SRO): restartHost

This is the version of the installation:

LSB Version:    :core-4.0-ia32:core-4.0-noarch
Distributor ID: XenServer
Description:    XenServer release 6.2.0-70446c (xenenterprise)
Release:    6.2.0-70446c
Codename:   xenenterprise

When I run xe patch-upload file-name=XS62ESP1.xsupdate, I get the expected UUID. Then when I run xe patch-pool-apply uuid=xxxxx I receive the following error:

The patch precheck stage failed with an unknown error. See attached info for more details. patch: 0850b186-4d47-11e3-a720-001b2151a503 (XS62ESP1) info: XenServer Tools ISO must be ejected from all running VMs.

After a lot of searching I run the command xe vm-cd-eject --multiple but I receive another error:

Operation could not be performed because the drive is empty vbd: 6028ca4a-ece6-dcea-0688-0e81594738e4

There are no vms running. I have restarted the host many times.

As always any help is appreciated.

Thanks

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

FWIW, I deleted the one VM I had running and tried the update again to no avail. I asked for help on the Citrix forums but the solutions they gave me did not help so I performed a clean install of Xen Server 6.2 and applied the SP1 hotfix right away. That worked. From there on I could install the rest of the fixes that pertain to SP1 only.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.