Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

We have a few users who cannot plot from AutoCAD to any of our OCE TCS500s. The programs affected are AutoCAD 2008/9, LT 2008 and Trueview 2009.

When selecting the a TCS500 plotter in ACAD, on 2009 it resets to None without any alert, but on 2008 it throws up the following:

The plotter configuration cannot be used for one of these reasons: the driver cannot be found, or the driver has a problem. The None plot device has been substituted.

We've tried re-installing the plotters from the server, installing the plotters locally, updating the drivers, downgrading the drivers, repairing AutoCAD, all with brief or no success.

The main thing I cannot work out is it an issue with the drivers or the software, as we have nearly 100+ users with no issues at all, using the same programs and as far as I know the same drivers.

Any assistance would be greatly appreciated.

share|improve this question
add comment

1 Answer

I have found a work around.

Océ Windows Printer Driver just don't work, cannot fix them so I replaced them with Océ Adobe® PostScript 3 Drivers (1.14) and it has stopped it resetting, still need to do some testing, but fingers crossed.

Update: After a few days of testing we have found an issues with the PS drivers. For some reason when printing the correct orientation for a roll, it loses a 10-12cm (4-5 inch), down one side, but if printed the other way on it print fine but has to be trimmed down to size.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.