Take the 2-minute tour ×
Server Fault is a question and answer site for professional system and network administrators. It's 100% free, no registration required.

this is a bit of a shot in the dark, but maybe somebody has experienced this before and can help... I have a feeling it's probably something very simple, but I just don't have the experience to recognise it :(

I'm currently configuring a PowerEdge 860. It's got Windows Server 2008 R2 installed and seems to be working well. I've enabled RRAS, although it's not configured yet, and installed SQL Server 2008.

For some odd reason, though, Remote Desktop for Administration is being incredibly temperamental. Sometimes I can connect, no problem. Other times I can't connect at all. Other times I can connect, but then I lose my connection... all over LAN!

I have another computer on the same LAN that I have no problems connecting to, and even have one remotely configured that's working fine... but this machine is being awkward and I don't know why.

Does anyone have any ideas? What should I check?

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 3 down vote accepted

Apparently it was because the Network Policy and Access Services role was not configured. I disabled RRAS and Remote Desktop appears to be working fine again. Doh.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.