0
votes
0answers
961 views

Stuck at grub prompt after a default CentOS 6 installation

I am having a very strange problem installing CentOS 6 that I've never encountered before. I've followed these same steps thousands of times before, but within the past couple weeks I've had two ...
1
vote
2answers
557 views

RHEL 6.4 custom dvd boot issue

I'm creating a custom RHEL 6.4 iso to save myself time while rebuilding standalone hosts. Before I customize the menus and add the extra kickstart files in I have tried a simple unpack -> repack to ...
6
votes
2answers
7k views

How do I set the default kernel parameters in CentOS for all existing and future kernels?

I'd like to remove the rhgb and quiet kernel parameters which are used by default when the kernel is booted in CentOS 6, but I want this to apply to all currently installed kernels as well as any ...
1
vote
1answer
581 views

Finding the LVM root volume while in the Grub 0.95 CLI without access to the grub.conf file

If I have my root device is a LVM logical volume, how can I figure out the path via the Grub CLI without access to the original grub.conf file? This is for use in the kernel command's root and ...
0
votes
1answer
269 views

Finding out from which initrd image current RedHat session has booted

How can I find out from which initrd image in /boot/ a RedHat system has been booted from, assuming that there are multiple entries in /etc/grub.conf with the same kernel but different initrd-*.img ...
0
votes
2answers
2k views

Kernel Panic - not syncing: attempted to kill init (for VM image from a physical machine)

I had a CentOS 5.4 x86_64 machine where I imaged the primary partition with the following command so that I could run it in a VM on my local machine for testing. #dd bs=1024 count=10482412 if/dev/sda ...
3
votes
2answers
3k views

Enabling AHCI in RHEL5 post-install

I have two servers running RHEL 5.4 quite happily. However, through simple oversight, AHCI/hotswap support was not enabled in BIOS at install time and is now needed. The machines are running ICH10R ...