0
votes
0answers
455 views

Installing Debian 7.1 on FakeRAID/Intel Z77 results in boot with no grub menu

I'm trying to install Debian 7.1 from DVD onto 2x500GB drives which are set up in a FakeRAID mirror using the on-board FakeRAID provided by the Z77 chipset. I have followed the guide here ...
1
vote
0answers
218 views

Ubuntu 10.04 Server stuck at grub prompt

I have a virtualized server running 10.04 LTS that is no longer booting. We had a number of issues with our SAN that abruptly disconnected the storage from the virtual machine infrastructure and ...
6
votes
1answer
702 views

Grub2 reports physical volume pv0 not found on server non bootable anymore

I first installed my ubuntu server (11.10 amd64) using lvm but not fully mastering the concept of it. I think that's partly what made the mess of partitions on my two disks (seems to me). I installed ...
1
vote
0answers
78 views

Single drive LVM to RAID6 LVM

I cloned my entire LVM volume group from a single drive to a RAID5 array with 3 disks. The VG is formed by these logical volumes: root swap home ... and other volumes of some XEN virtual machines. ...
0
votes
2answers
1k views

Advanced configuration of Grub2 for RAID5 + Encrypted LVM where /boot needs redundancy

I recorded my complete installation until failure in case you have a question about the installation which I did not provide an explanation for below: http://www.youtube.com/watch?v=BVe5vja3keo ...
2
votes
1answer
2k views

Grub2 reports physical volume pv0 not found when probing/installing

I upgraded a Ubuntu Maverick to Precise server but I get the following error while updating grub: error: physical volume pv0 not found. Now, for my system I have /dev/sda through /dev/sde ...
2
votes
3answers
2k views

RAID6 mdraid -> LVM -> EXT4 root with GRUB2?

2012-03-31 Debian Wheezy daily build in VirtualBox 4.1.2, 6 disk devices. My steps to reproduce so far: Setup one partition, using the entire disk, as a physical volume for RAID, per disk Setup a ...
1
vote
0answers
573 views

squeeze with lvm on top of raid 0 fails to boot using grub2

GRUB Loading Welcome to GRUB! error: no such device: <GUID>. Entering rescue mode... grub rescue> ls (hd0), (hd0,msdos2) (hd0,msdos1) grub rescue> set prefix=(hd0,msdos1)/grub ...
5
votes
3answers
3k views

Linux Software RAID1: How to boot after (physically) removing /dev/sda? (LVM, mdadm, Grub2)

A server set up with Debian 6.0/squeeze. During the squeeze installation, I configured the two 500GB SATA disks (/dev/sda and /dev/sdb) as a RAID1 (managed with mdadm). The RAID keeps a 500 GB LVM ...