Jenkins is an extendable open source continuous integration server

learn more… | top users | synonyms

14
votes
3answers
19k views

How to use Jenkins with SSL / https

I have a Fedora server running Jenkins which I install via yum. Everything is okay, I can access it with http://ci.mydomain.com. But now, I want to access it with https://ci.mydomain.com so the login ...
6
votes
3answers
4k views

Mapping hudson to a subdomain through nginx proxying

I'm now trying to setup nginx as a reverse proxy for Hudson so it can be access on http://build.example.com directly. I've already installed Hudson on Tomcat and verified that I can access Hudson on ...
2
votes
2answers
4k views

Jenkins (Windows Service) with Git over SSH

I'm having a hard time configuring Jenkins, running as a Windows Service, to connect to a git server (gitosis) and clone a repository. Jenkins is set to use the standard Git plugin. Everything is ...
1
vote
1answer
711 views

what would be a better practice instead of chmod g+r /etc/shadow so I can use Unix user/group database for Jenkins authentication?

I don't want to run Jenkins as root, nor giving public access (or even group access) to /etc/shadow seems to a good idea. as suggested by "Manage Jenkins" when selecting Linux user/group database: ...
3
votes
2answers
4k views

Jenkins reports reverse proxy setup incorrect with Apache using virtual hosts with SNI

I'm setting up a Jenkins server, to run under Tomcat behind Apache. I'm using virtual hosts with SSL using SNI so I can access it at https://jenkins.example.com, and serve something else on, say, ...
1
vote
2answers
3k views

Best practices to avoid Jenkins error: sudo: no tty present and no askpass program specified

When running any sudo command from Jenkins I get the following error: sudo: no tty present and no askpass program specified I understand that I can solve this by adding a NOPASSWD entry to my ...
1
vote
2answers
6k views

Jenkins/Hudson - LDAP group *lookup* does not work

I'm trying to get Jenkins to authenticate users via our active directory groups. If I insert users they are correctly looked up. If I insert group names, they are not found. Edit: Through trial ...