Mono is an open source implementation of .NET that runs on many platforms, including Linux, Mac OS X, and Windows. This allows running .NET applications on platforms other than Windows with little to no modification.

learn more… | top users | synonyms

1
vote
2answers
2k views

Haproxy not properly passing on X-Forwarded-For header

I have backend web servers that receive requests by way of haproxy->nginx->fastcgi. The web app used to see multiple ip's coming through in the X-Forwarded-For header, chained together with commas ...
2
votes
1answer
64 views

What is the best setup of mod_mono with more virtual hosts?

I have VPS on debian, where I want to host at least 20 virtual hosts running mono application. On PHP I was using mpm_itk to run each vhost under its own user (I thing it is good for security and ...
2
votes
1answer
905 views

Trying to run an ASP.NET MVC application using Mono on Apache with FastCGI

I have a hosting account with DreamHost and I would like to use the same account to run ASP.NET applications. I have an application deployed in a subdomain, a .htaccess with a handler like this: # ...
1
vote
1answer
239 views

fastcgi-mono-server with Nginx is much slower than xsp4

We started testing our MVC4 app on xsp4 server compiled with mono-3.0.3, speed was enough and we decided to set up production fastcgi-mono-server4 (version 2.11.0.0) with nginx (1.2.6-r1). Single ...
1
vote
1answer
260 views

“mod_mono and xsp have different versions” error

I'm trying to start a test MVC4 application on Mono 2.10 $ xsp --version xsp2.exe 2.10.2.0 Copyright (C) 2002-2011 Novell, Inc. Minimalistic web server for testing System.Web $ mod-mono-server4 ...
1
vote
1answer
200 views

mono 3.0.2 + xsp + lighttpd delivers empty page

I needed MVC 4 (and basic .NET 4.5) support so I downloaded mono 3.0.2 and deployed it on an lighttpd 1.4.28 installation, together with xsp-2.10.2 (was the latest I could find). After going through ...
0
votes
1answer
15 views

No mod-mono.so or mod_mono.conf after Install

(I apologize in advance for "spam" I asked on "Ask Ubuntu" but no one answered in 5 days. I didn't think this would be hard as I'm sure many have installed Mono with Webmin on Ubuntu 12.04.) On ...
0
votes
1answer
88 views

ASP.NET app on Apache Mono Ubuntu compiler error as log4net is unable to be found

I'm trying to get a vulnerable practice ASP.NET web application (WebGoat.NET) installed on Apache Mono on Ubuntu. I've followed this guide and it all went smoothly; however, whenever I try to run the ...
0
votes
1answer
284 views

Mono 3.0 not intercepting requests on Apache2/CentOS

I have Mono 3.0.6 up and running on a CentOS 6/Apache 2 setup. I have published an ASP.NET 4.5/MVC4 website on the server. However, when I try to reach the website I get a status code 503 (Service ...
0
votes
1answer
313 views

CentOS 6 Mono and Apache

EDIT: Added some extra logs at the end I'm trying to make Mono 3.0 work on CentOS 6 with Apache. I have compiled Mono, mod_mono and the XPS server from the source. But now I'm getting errors because ...
0
votes
1answer
72 views

Is it secure to use apache mod_mono with more virtualhosts?

I am using apache2 with mod_php and mpm_itk_module to run every virtualhost under its user. Now I am looking at mono (mod_mono) and I am not sure, if it is secure to run mono as only one process, whom ...
0
votes
1answer
506 views

Mod Mono CentOS Install - Dependency: >= httpd 2.2

I've been trying to install Mono on CentOS 5.5 with Cpanel. It was all going fine until I needed to install the mod mono add-on. I get a missing dependency error, any help would be much appreciated ...
0
votes
1answer
105 views

Mono fast cgi not working on nginx

I installed mono fast cgi for nginx following instructions on: http://www.mono-project.com/FastCGI_Nginx but when i try to load test aspx file i getting 502 error gateway,and following error in error ...
0
votes
1answer
231 views

Apache Reverse Proxy not working inside a VirtualHost running a Mono Web Application

I have a mono web application running with this virtual host below. It is running on Apache 2.2.20 / Ubuntu 11.10. I tried to add a reverse proxy inside this virtualhost so I can make asynchronous or ...
0
votes
1answer
329 views

Compiling Mono on Fedora 7

Trying to install Mono from source on Fedora 7.. running # ./configure --prefix=/opt/mono works fine, but doing the make # make ; make install ends up with the following: Makefile:93: warning: ...
1
vote
0answers
154 views

Find counts of ulimit quotas

So, we may have some sort of zainy leak in our software. We're using Mono and spawning many processes over the course of weeks/months. Eventually, we can't spawn anymore on our clients machines. It ...
1
vote
0answers
569 views

lighttpd + FastCGI + Mono not working with evhost enabled

I've started the migration of a Windows VPS to linode.com, choosing lighttpd over nginx and apache to host some sites built on asp.net mvc, and I'm stuck with what I think is a "document-root" ...
1
vote
0answers
556 views

Why is my mono/XSP site loading slow?

I have two sites on the same server. One is loading perfectly and incredibly fast. The other is an equally complex site except a bit less javascript and 0 images. Its taking several seconds to load ...
1
vote
0answers
381 views

HTTP 500 error in Apache/mod_mono but not in xsp

My ASP.NET MVC application has been successfully ported to Mono. It works very well in xsp on port 8080, including the OpenID authorization process which is relying on RPX. In the process, the website ...
0
votes
0answers
164 views

Setting up mod_mono with Apache and ASP.net mvc 4

so I've recently installed mono, mod_mono and xsp4. So far I my site works perfectly with xsp4 but for some reason I cannot get it working with mod_mono and apache2. I get a resource cannot be found ...
0
votes
0answers
156 views

Mono FastCGI takes forever to process requests with lighttpd

Alright, for some reason I've decided to try and get ASP.NET working on OpenBSD, because why not? I've settled on lighttpd as I really mucked up nginx bad and they don't ship mod_mono for Apache ...
0
votes
0answers
510 views

ASP.NET MVC on Mono/nginx Home Index

I am running Mono's ASP.NET MVC on nginx. However, it doesn't seem to respect Global.asax, which routes / to /Home/Index. Site routes fine on IIS. See: http://mono.voidvector.com/ ...