Mono is an open source implementation of .NET that runs on many platforms, including Linux, Mac OS X, and Windows. This allows running .NET applications on platforms other than Windows with little to no modification.

learn more… | top users | synonyms

3
votes
1answer
815 views

mod_mono install in apache ubuntu 10.10

I have installed mod_mono and apache as per the instructions mentioned in http://blog.ruski.co.za/page/Install-Mono-on-Ubuntu.aspx when i run i also get the error message mentioned towards last. ...
2
votes
1answer
435 views

“mod_mono and xsp have different versions” error

I'm trying to start a test MVC4 application on Mono 2.10 $ xsp --version xsp2.exe 2.10.2.0 Copyright (C) 2002-2011 Novell, Inc. Minimalistic web server for testing System.Web $ mod-mono-server4 ...
2
votes
1answer
88 views

What is the best setup of mod_mono with more virtual hosts?

I have VPS on debian, where I want to host at least 20 virtual hosts running mono application. On PHP I was using mpm_itk to run each vhost under its own user (I thing it is good for security and ...
2
votes
1answer
1k views

Trying to run an ASP.NET MVC application using Mono on Apache with FastCGI

I have a hosting account with DreamHost and I would like to use the same account to run ASP.NET applications. I have an application deployed in a subdomain, a .htaccess with a handler like this: # ...
1
vote
1answer
436 views

fastcgi-mono-server with Nginx is much slower than xsp4

We started testing our MVC4 app on xsp4 server compiled with mono-3.0.3, speed was enough and we decided to set up production fastcgi-mono-server4 (version 2.11.0.0) with nginx (1.2.6-r1). Single ...
1
vote
1answer
275 views

mono 3.0.2 + xsp + lighttpd delivers empty page

I needed MVC 4 (and basic .NET 4.5) support so I downloaded mono 3.0.2 and deployed it on an lighttpd 1.4.28 installation, together with xsp-2.10.2 (was the latest I could find). After going through ...
0
votes
1answer
28 views

Mono is crashing after the process starts

I have a .net application running on mono 4.0.2 in ubuntu 14.04. Mono sometimes crashes after the application starts. I see this error in the logs. Stacktrace: Native stacktrace: ...
0
votes
1answer
40 views

Mono uses just one core on the server

I have a .net application running on mono 4.0.1 in ubuntu. The application is multi-threaded but the CPU usage not more than 25% on 4 core machine. I think mono is just running on one of the cores ...
0
votes
1answer
187 views

Deploy MySQL/MariaDB on demand in a C# application

I'm creating a lightweight bug tracker, and I'm really having difficulties with people that don't know how to deploy and connect to a MySQL database on their own. What they should do is to create ...
0
votes
1answer
195 views

ASP.NET app on Apache Mono Ubuntu compiler error as log4net is unable to be found

I'm trying to get a vulnerable practice ASP.NET web application (WebGoat.NET) installed on Apache Mono on Ubuntu. I've followed this guide and it all went smoothly; however, whenever I try to run the ...
0
votes
1answer
528 views

Mono 3.0 not intercepting requests on Apache2/CentOS

I have Mono 3.0.6 up and running on a CentOS 6/Apache 2 setup. I have published an ASP.NET 4.5/MVC4 website on the server. However, when I try to reach the website I get a status code 503 (Service ...
0
votes
1answer
635 views

CentOS 6 Mono and Apache

EDIT: Added some extra logs at the end I'm trying to make Mono 3.0 work on CentOS 6 with Apache. I have compiled Mono, mod_mono and the XPS server from the source. But now I'm getting errors because ...
0
votes
1answer
40 views

Disable scripting for a particular vhost

I want to disable every form of scripting (PHP, ASP.NET, CGI) for a specific vhost in my Apache2 setup. Only plain old HTML pages. Scripting must remain enabled for all other vhosts in the server. ...
0
votes
1answer
82 views

Is it secure to use apache mod_mono with more virtualhosts?

I am using apache2 with mod_php and mpm_itk_module to run every virtualhost under its user. Now I am looking at mono (mod_mono) and I am not sure, if it is secure to run mono as only one process, whom ...
0
votes
1answer
630 views

Mod Mono CentOS Install - Dependency: >= httpd 2.2

I've been trying to install Mono on CentOS 5.5 with Cpanel. It was all going fine until I needed to install the mod mono add-on. I get a missing dependency error, any help would be much appreciated ...
0
votes
1answer
199 views

Mono fast cgi not working on nginx

I installed mono fast cgi for nginx following instructions on: http://www.mono-project.com/FastCGI_Nginx but when i try to load test aspx file i getting 502 error gateway,and following error in error ...
0
votes
1answer
268 views

Apache Reverse Proxy not working inside a VirtualHost running a Mono Web Application

I have a mono web application running with this virtual host below. It is running on Apache 2.2.20 / Ubuntu 11.10. I tried to add a reverse proxy inside this virtualhost so I can make asynchronous or ...
2
votes
0answers
689 views

lighttpd + FastCGI + Mono not working with evhost enabled

I've started the migration of a Windows VPS to linode.com, choosing lighttpd over nginx and apache to host some sites built on asp.net mvc, and I'm stuck with what I think is a "document-root" ...
1
vote
0answers
1k views

How do I configure mod_mono to use ASP.NET 4?

I am running a VPS with Centos 6.3, with WHM 11.34.1 (build 11). I wish to use mod_mono to host an ASP.NET 4 application. (Background: I am rewriting a hobby PHP website in ASP.NET MVC 4, and want to ...
1
vote
0answers
178 views

Find counts of ulimit quotas

So, we may have some sort of zainy leak in our software. We're using Mono and spawning many processes over the course of weeks/months. Eventually, we can't spawn anymore on our clients machines. It ...
1
vote
0answers
659 views

Why is my mono/XSP site loading slow?

I have two sites on the same server. One is loading perfectly and incredibly fast. The other is an equally complex site except a bit less javascript and 0 images. Its taking several seconds to load ...
1
vote
0answers
316 views

How do I change where mod_mono logs its errors?

I have set up mod_mono on Centos 5.4. It seems to be working, except that mono sends its log information (exception tracebacks) to the global apache error log. I'd like it to send these errors to the ...
0
votes
0answers
23 views

mod-mono sometimes executes as wrong version

I have a openSUSE 12.3 machine running apache 2.4.10-1.1, mod_mono 2.10-16.1.4 and Mono 3.12.0-1. My apache is configured to run mod-mono-server4.exe (MonoServerPath /usr/bin/mod-mono-server4 in ...
0
votes
0answers
203 views

CentOS 6, mod_mono configuration (pages not serving)

I've installed LAMP on CentOS 6, and that's all working fine - serves PHP without issue. I'm trying to install "mod_mono" to create an ASP.NET 4.5 site, but it's simply downloading the file (e.g. ...
0
votes
0answers
74 views

TypeLoadException with ASP.NET on Apache2+Mono

I developed some ASP.NET code on my Mac laptop. It works fine. Deployed it to Ubuntu running apache2+mono. Now, I am getting TypeLoadException claiming that my type cannot be loaded from an assembly: ...
0
votes
0answers
77 views

cannot open assembly certmgr.exe

I'm trying to run a basic console app that calls a web services hosted on an external https endpoint using Mono. I keep getting errors about decrypting the response. Some googling has led me to ...
0
votes
0answers
503 views

Setting up mod_mono with Apache and ASP.net mvc 4

so I've recently installed mono, mod_mono and xsp4. So far I my site works perfectly with xsp4 but for some reason I cannot get it working with mod_mono and apache2. I get a resource cannot be found ...
0
votes
0answers
252 views

Mono FastCGI takes forever to process requests with lighttpd

Alright, for some reason I've decided to try and get ASP.NET working on OpenBSD, because why not? I've settled on lighttpd as I really mucked up nginx bad and they don't ship mod_mono for Apache ...