Sergey Kudriavtsev

less info
31 reputation
10
bio website linkedin.com/profile/…
location Kiev, Ukraine
age 28
visits member for 2 years, 5 months
seen Sep 20 '13 at 20:09

Senior C# software developer in Levi9 Global Sourcing BV.

Interested in technologies:

  • ASP.NET MVC and other .NET-related technologies
  • Android development

Studying at the moment:

  • GWT

Dec
30
awarded  Popular Question
Apr
17
awarded  Scholar
Apr
17
accepted OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
Apr
17
answered OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
Mar
19
awarded  Benefactor
Mar
18
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
@AndrewB: No luck there as well. Problem reappears even when using second virtual adapter.
Mar
18
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
@OlivierS: Thanks for the suggestion, but I don't like the idea of changing server setup just because of single misbehaving client (I have other clients outside the network as well, all working perfectly). I'd rather fix the client instead.
Mar
14
awarded  Commentator
Mar
14
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
Client and server config files added.
Mar
14
revised OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
Added config files
Mar
14
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
@OlivierS: One adapter. I've tried 'Remove all TAP adapters/Create new TAP adapter' combination countless times in effort to solve the problem. Tried also adding route - not working, tracert to my VPN server shows my router's IP (192.168.1.1) on the first line and all stars on all the other lines (waited until 10th).
Mar
14
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
@SmallClanger: Adapter actually appears as disabled in Windows. In Control Panel\Network and Internet\Network Connections it is shown with gray icon and with "Disabled" label - and I can manually re-enable it. Adding my config files in a minute. As I already mentioned, the exactly same setup (same server, client configs, same network) works perfectly on another machine with Win7.
Mar
14
awarded  Student
Mar
13
revised OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
Updated question summary to be more detailed
Mar
12
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
@SmallClanger: detailed logs added.
Mar
12
revised OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
added 12530 characters in body
Mar
12
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
No need to apologize, your answer may actually help someone else occasionally looking at this topic :)
Mar
12
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
The setting you've mentioned is not applicable (i.e. not available) for my specific case. I'm using OpenVPN TAP adapter and it's considered "normal" network adapter by OS - so I don't have VPN-specific settings there in the UI. Also, the setting you've mentioned would have helped if I had just Internet connectivity loss for applications and working VPN. In my case the entire wireless network adapter goes down, bringing VPN down as well.
Mar
12
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
UAC disabled, I'm admin, I run OpenVPN GUI with "Run as administrator..." item from context menu and even the checkbox "Run as administrator" is set in shortcut's properties. I do agree that's most probably routing issue, but I'd also like to find out the cause of problem 1) in my question.
Mar
12
comment OpenVPN disables WiFi adapter afer connecting; connects after re-enabling it but no VPN hosts connectivity
@SmallClanger: Will do that later today.