203 reputation
39
bio website geero.net
location London, United Kingdom
age
visits member for 4 years, 11 months
seen Nov 15 '13 at 13:08

Jan
18
comment Apache Tomcat Windows service ignoring JAVA_HOME environment variable
I'm pretty sure that catalina.bat isn't used when running as a service, surely?
Jun
18
comment Getting rid of your server in a small business environment
I'm in the UK, in London.
Jun
18
comment “The connection to the server was reset while the page was loading”
In the end it was our connection with our ISP that was at fault - the phone line was knackered. The error from the local Apache instance was coincidentally the same.
Oct
26
comment Configuring two wireless routers: one with internet access and one without
This seems to have done the trick - by connecting the student router to the network using it's Internet/WAN port, I can set it up as an entirely separate network, but which somehow can still talk to the main one, and then the port filtering applies to them but to not the teachers. All I've got to figure out now is a minor DNS issue that's meaning the server the lecture notes are on isn't showing up by its proper name, but that should be easy enough
Oct
26
comment Configuring two wireless routers: one with internet access and one without
Can you clarify: when you say "by the Internet/WAN port on the router", which router's WAN port are you referring to? The students' AP/Router or the main router? This sounds promising but I don't quite follow how I'd do what you're suggesting!
Oct
26
comment Configuring two wireless routers: one with internet access and one without
Hmm... I've now tested it wirelessly and get the same result: it always uses Router 2 as the DHCP server even when connecting to Router 1's wireless.
Oct
26
comment Configuring two wireless routers: one with internet access and one without
Does it matter that they're routers rather than strictly "Access Points"? To be fair, I am testing this with a hard wire rather than doing it wirelessly, but my computer connected to router 1 is still using router 2 as its DHCP server
Sep
8
comment “The connection to the server was reset while the page was loading”
Hmm - actually, although this fixes it for a few minutes after reboot, the problem always seems to return, and sometimes the required MTU seems to drop by 28 bytes each time I adjust it.
Sep
2
comment “The connection to the server was reset while the page was loading”
This was exactly the issue - very easy fix in the end! Thanks a lot!