483 reputation
2926
bio website SeanKilleen.com
location District of Columbia Metro area
age 28
visits member for 4 years, 3 months
seen Oct 20 at 12:41

Feb
7
revised Can I schedule machine boot via Dell iDRAC?
clarifications.
Feb
7
comment Can I schedule machine boot via Dell iDRAC?
I should clarify: Not worried about OOB on the DRAC -- looking to use the DRAC connection to power up the box itself in a scheduled manner. We are powering them off ahead of time and I do know when I want them to come up, but I won't be there, hence trying to schedule them to come up in the easiest way possible.
Feb
7
comment Can I schedule machine boot via Dell iDRAC?
thanks for the response. 1) I'm referring to turning the machine on via an idrac which will come up automatically when the machine regains power. 2) thanks, i'll probably have to script it 3) we have many buildings/datacenters; only one is going down 4) I know how to do it manually, I'm looking to script it so I don't have to get up at 3am :) 4) that's the direction I'm going I think. Thanks!
Feb
7
asked Can I schedule machine boot via Dell iDRAC?
Jan
28
accepted Powershell VMWare Script not running from Scheduled Task
Jan
28
comment Powershell VMWare Script not running from Scheduled Task
I believe this highlights the issue indeed. I was attempting to call the script directly from the .ps1 extension, which this answer helped reveal as a bad idea. Calling powershell.exe from cmd with the files worked perfectly. Thank you!
Jan
28
asked Powershell VMWare Script not running from Scheduled Task
Jan
15
awarded  Popular Question
Jan
6
awarded  Popular Question
Dec
20
comment What is the correct way to remediate an HA Cluster?
Thanks, this is exactly the process I was looking for. Much appreciated!
Dec
20
accepted What is the correct way to remediate an HA Cluster?
Dec
20
comment What is the correct way to remediate an HA Cluster?
Thank you, @joe that was the
Dec
19
comment What is the correct way to remediate an HA Cluster?
Right... in my case, I'm wondering if I can vmotion them to a specific host within the cluster so that it wouldn't be affected by a failover scenario, or if I need to vmotion them out of the cluster entirely
Dec
19
comment What is the correct way to remediate an HA Cluster?
@ewwhite, We're on ESXi 5.1 -- have 2 standalone hosts and two in the HA cluster. We have an older academic license on the standalone hosts and an Enteprise license on the HA cluster hosts (can do storage vMotion, etc.)
Dec
19
comment What is the correct way to remediate an HA Cluster?
Thanks, both of you. If I have two hosts in an HA configuration of say, server 1 and 2, can I manually force the VMs to migrate to server 2 and then take down server 1 for maintenance, or will this still cause the VMs to enter a failover scenario? Wondering if I can migrate to a specific host within a cluster or whether I'd have to migrate them onto a host outside of the cluster, essentially.
Dec
19
asked What is the correct way to remediate an HA Cluster?
Dec
14
comment ESXi 5.1 on Poweredge 510 freezes after base-esx update
That's correct. Looks like it was just a temporary bug at this point. I updated 3 other hosts just fine. Thank you for the additional tip on the OpenManage; I was able to attach it as a host extension which I didn't know was possible previously. Lots of great advice in this answer!
Dec
14
accepted ESXi 5.1 on Poweredge 510 freezes after base-esx update
Dec
13
comment ESXi 5.1 on Poweredge 510 freezes after base-esx update
I'll open a ticket soon, to be sure. Regarding the CIM agents, if using the Dell custom ISO for ESXi 5.1, that would have included the CIM agent update, correct? Or would I still need to create the extension baseline for the CIM to be updated? Was under the impression I wouldn't need that second step, but I could be wrong.
Dec
13
comment ESXi 5.1 on Poweredge 510 freezes after base-esx update
I'm not sure; I have a question in to some fellow admins to see if DRAC is enabled and if so, what the IP would be (I believe we're using a separate subnet for management access but it may not have been configured). I'm hoping so!