1

I have tried many different configuration options but using either Outlook or Thunderbird on macOS I cannot send through a server migrated to a new machine. I have done the Dovecot troubleshooting from: https://wiki2.dovecot.org/TestInstallation and it passed.

IRRC, when sending from a client one is actually talking to Sendmail not Dovecot, is that right? BTW, receiving works fine, just cannot send.

Using Auth with pam. Procmail with Spamassassin is there and working.

Is sasl needed?

I would appreciate any help, I have configured this several times previously over some years and always managed to make it work.

Robert

5
  • BTW, it does not send if I turn off encryption and use port 25. Outlook has Auth error. Receive works with port 143 and Starttls. – Robert A. Ober Feb 20 at 14:46
  • started saslauthd and I can send with SSL off but not with it on. Get STARTTLS=server: 7706:error:140BA0C3:SSL routines:SSL_new:null ssl ctx:ssl_lib.c:299: in the maillog. – Robert A. Ober Feb 20 at 15:54
  • Created new cert and SSL is working but STARTTLS is not in Thunderbird. – Robert A. Ober Feb 20 at 18:26
  • Recreated the account serveral times in Thunderbird and it is working now. – Robert A. Ober Feb 21 at 17:07
  • The answer here was saslauthd needs to be working and I recreated sendmail.pem – Robert A. Ober Feb 21 at 17:09
0

The answer here was saslauthd needs to be working and I recreated sendmail.pem

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.