0

I'm using Zend framework 1.11 to develop a site hosted on a centos server. Apache is running and documentroot is set to "var/www/html/public". When I copy my index.php file from my Zend Framework project to this directory and browse to http://www.localhost nothing appears, the same is true when browsing to localhost/html/public/index.php.

I noted that the Zend Framework folder needed to be copied to /usr/share/php/Zend which did not exist until I created it tonight. After copying the Zend folder there, my browser still gives a blank page. I used php -f /var/www/html/public/index.php and received the following error:

PHP Fatal error:  Uncaught exception 'Zend_Config_Exception' with message    
'parse_ini_file(/var/www/html/application/configs/application.ini): failed to open
stream: No such file or directory' in /usr/share/php/Zend/Config/Ini.php:182
Stack trace:
#0 /usr/share/php/Zend/Config/Ini.php(202): Zend_Config_Ini->_parseIniFile('/var
/www/html/a...')
#1 /usr/share/php/Zend/Config/Ini.php(126): Zend_Config_Ini->_loadIniFile('/var
/www/html/a...')
#2 /usr/share/php/Zend/Application.php(386): Zend_Config_Ini->__construct('/var
/www/html/a...', 'production')
#3 /usr/share/php/Zend/Application.php(85): Zend_Application->_loadConfig('/var
/www/html/a...')
#4 /var/www/html/public/index.php(24): Zend_Application->__construct('production',
'/var/www/html/a...')
#5 {main}
thrown in /usr/share/php/Zend/Config/Ini.php on line 182

I'm quickly coming up on a Thursday deadline and desperately need to understand what needs to be done to remedy this situation. Can anyone assist?

Thanks

1

The short answer to this question, taken from the error message, is that you do not have an application ini file in the directory /var/www/html/application/configs. You will need to be aware where you have located the project configuration files. Without more detailed information it's difficult to provide better assistance, although a good starting point is the relevant Zend_Application section in the Zend Programmer's Reference Guide.

  • Thanks for your response. I've read the Zend_Application portion of the manual. Since I didn't use Zend tool (zf command line) to create the project, would that be the root cause of all of this? – SidC Aug 30 '11 at 15:16

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.