2

I'm running a local network. My IP ranges from 192.168.1.2 to 192.168.1.15. All IP are static ones. And my router's IP is 192.168.1.1 and I provide it as default gateway and preferred DNS server on client machines.

Everything worked fine on this scenario. I could use internet and reach services on other machines. BUT I have installed VMware server 2 on the windows XP to host windows 2003 Virtual Machine (VM). I set the following configuration:

Windows XP's => 192.168.1.11. 
Windows 2003 => 192.168.1.12. (virtual machine)

This approach worked just fine as it used to work with Microsoft Virtual PC. I can access mysql & IIS websites on the windows 2003 virtual machine.

BUT two things doesn't work anymore on the Windows XP:

  1. internet connection - but I can see the MAC address on the wireless router
  2. IIS - Ping on 127.0.0.1 it's ok as I can hit localhost:8222 nor localhost

Does anyone knows how to fix any of this? (at least the internet connection)

1

Try disabling the virtual network adapters VMWare Server installs automatically on your host, and see if things get better; they're called "VMware Network Adapter VMnetX".

0

I dont remember the specifics... but i think its related the the type of vNIC you are presenting to the Server. Have you tried the other options undrer the VM Server for that hosts NIC?

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.