0

After configuring apcupsd and starting the service the service eventually times out and reports Warning communications lost with UPS.

The ups is configured with the IP of the client and the client is configured with the correct passphrase (working on other machines which are using the PCNS software)

Environment

Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 12.04.2 LTS
Release:        12.04
Codename:       precise

UPS

Model:  Smart-UPS RT 8000 XL
Position:   TOWER
Serial Number:  IS10xxxxxxxx
Firmware Revision:  477.18.W
Manufacture Date:   12/02/10

apcupsd.conf

UPSCABLE ether
UPSTYPE pcnet
DEVICE 10.1.1.11:admin:WVAVWFr5FV6SRq7u
LOCKFILE /var/lock
SCRIPTDIR /etc/apcupsd
PWRFAILDIR /etc/apcupsd
NOLOGINDIR /etc
ONBATTERYDELAY 6
BATTERYLEVEL 5
MINUTES 3
TIMEOUT 0
ANNOY 300
ANNOYDELAY 60
NOLOGON disable
KILLDELAY 0
NETSERVER on
NISIP 127.0.0.1
NISPORT 3551
EVENTSFILE /var/log/apcupsd.events
EVENTSFILEMAX 10
UPSCLASS standalone
UPSMODE disable
STATTIME 0
STATFILE /var/log/apcupsd.status
LOGSTATS on
DATATIME 0

Notes

I have purged the ubuntu apcupsd package and built/installed from source with enable-pcnet configure flag.

I have restarted the service while looking at the tcpdump for host 10.1.1.11. All I can see is packets coming from the UPS but none going to it. I don't think apcupsd is even trying to communicate with it. Perhaps the DEVICE line is not working?

0

Everything pointed to an auth issue. I upgraded the controller firmware to 5.1.7 and reset the pass phrase and everything works great!

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.