1

I got a ESXi 5.1 installation which is irregularly crashing with a error output like the following:

The server has got the following hardware:

Supermicro X8DTN+ Mainboard
2 x Intel XEON E5606
6 x 2GB ECC DDR3-RAM
LSI 9260-6i Raid5

How can this be fixed?

  • Can you provide more information? Detailed hardware information would be helpful. – Mike Naylor Mar 14 '14 at 13:08
  • Added hardware information to the question. – Zulakis Mar 14 '14 at 13:16
  • On the 2nd line, is the "world 3942" the same each time you get the purple screen? – TheCleaner Mar 14 '14 at 13:26
  • 2
    Currently it looks like you are on 5.1 with no updates. I would recommend running Update 2 to see if this resolves the issue. – Mike Naylor Mar 14 '14 at 13:26
7

You're running a very old version of VMware. The build you're on, 799733, is from September 2012. The current build of ESXi 5.1 as of this date is 1612806.

You're supposed to run updates! (why) Reference the VMware patch portal.

Many people don't update or patch their ESXi installations. I don't understand why. But this is leading to a flurry of questions about bugs that have been resolved in later releases.

Your particular issue is fixed in the following VMware patch: PR932615. There appears to be a workaround that would require a reboot, but it's best to just update the host.

  • Thank you very much, I am going to update the host and see if the problem persists. – Zulakis Mar 14 '14 at 14:35
0

According to VMware kb 1020181‎ you may be facing a hardware or software issue.

I would recommend running a memtest to check that the installed RAM is in order and I would also try another version of ESXi to see if the problem is in the current version only.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.