0

I have a VPS running Apache (prefork mpm) with 1gb RAM and 2 x Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2620 0 @ 2.00GHz.

I setup 2 test files to run through Apache Benchmark: htmltest.html (basic HTML file which just displays some text) phptest.php (a completely blank php file)

I ran the following Apache Benchmark command for each: ab -k -n 1000 -c 70 THE-TEST-URL

The results were:

htmltest.html

Concurrency Level:      70
Time taken for tests:   5.374 seconds
Complete requests:      1000
Failed requests:        0
Write errors:           0
Keep-Alive requests:    992
Total transferred:      374658 bytes
HTML transferred:       134000 bytes
Requests per second:    186.10 [#/sec] (mean)
Time per request:       376.145 [ms] (mean)
Time per request:       5.374 [ms] (mean, across all concurrent requests)
Transfer rate:          68.09 [Kbytes/sec] received

Connection Times (ms)
              min  mean[+/-sd] median   max
Connect:        0    1   5.5      0      48
Processing:    17   94 454.3     50    5173
Waiting:       17   93 454.3     50    5173
Total:         17   94 458.8     50    5221

phptest.php

Concurrency Level:      70
Time taken for tests:   125.159 seconds
Complete requests:      1000
Failed requests:        0
Write errors:           0
Keep-Alive requests:    997
Total transferred:      196815 bytes
HTML transferred:       0 bytes
Requests per second:    7.99 [#/sec] (mean)
Time per request:       8761.120 [ms] (mean)
Time per request:       125.159 [ms] (mean, across all concurrent requests)
Transfer rate:          1.54 [Kbytes/sec] received

Connection Times (ms)
              min  mean[+/-sd] median   max
Connect:        0    0   4.0      0      58
Processing:  1003 1244  84.7   1235    2953
Waiting:      997 1244  84.9   1235    2953
Total:       1029 1244  85.8   1235    3012

Something has to be wrong here because the HTML file took only 5 seconds to complete the test and the blank PHP file took a whole 2 minutes to do the exact same test.

Is there a specific config file I should be looking at to fix the problem here?

  • What have you checked so far? – Drew Khoury Jul 28 '14 at 3:56
  • I've checked my PHP config which is: memory_limit = 64M, max_execution_time = 30, max_input_time = 60. I'm using PHP 5 Handler suphp with Apache suEXEC turned on. – user2562674 Jul 28 '14 at 4:56

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.