1

Currently, I have to implement an auto login function for my mediawiki and I have enabled windows authentication on my IIS 7.5. It is working on localhost without any prompt.

However, when I tried example.com/wiki/index.php it is giving me the prompt and after entering the credentials 3 times. I am given a 401.1 error. I've tried adding *.example.com to IE intranet zone but is not working.

My question is how to have the browsers (IE/Firefox/Chrome) to autologin for me when I use Fully Qualified Domain Name to access my site? Since it is working properly (no prompt) on localhost, I assume my settings are correct?

Another question is, how does the auto login works when deploy to live server since the client's browsers are not configured? I read something about group policy but I am not sure if I am on the right track.

Could anyone guide me to the correct direction? Thanks so much!!

  • This page has lots of helpful information and links sysadminspot.com/windows/… – user2320464 Jun 15 '15 at 2:59
  • @user2320464 hi, thanks for your response! I managed to solve by following the method 2 instructions here support.microsoft.com/en-us/kb/896861 Now I have another question, when deployed to live server, since the client's browsers are not configured according to your link, is there a way that can be rolled out to all computers? Thanks. I hope I am making sense. – user1730935 Jun 15 '15 at 6:08
0

The OP's answer: I managed to solve by following the method 2 instructions here https://support.microsoft.com/en-us/kb/896861 i.e. by setting the DisableLoopbackCheck registry key.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.