0

I have a server with postfix service running.

I am able to send mails to external network using mailx.

But with mutt, I can only send mails to users inside network.

What I might be the issue?

From /var/log/mailog, I can see that in both the cases (mutt & mailx), the message is sent.

Oct 22 00:25:31 myserver postfix/smtp[7364]: 905ED140D50: to=<abcd@***.com>, relay=*****.**.***-intra.net[10.150.129.55]:25, delay=1.2, delays=0.46/0.03/0.47/0.27, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 t9LLPV2P011388 Message accepted for delivery)

Neither any error registered in logs nor there is Delivery Failed acknowledgement in /var/mail/user.

But, previously, I did get Delivery Failed acknowledgement when relay host was not set in main.cnf. After setting relay host, no error messages, but no delivery.And if I don't set relay host, even mailx won't work.

Is this due to firewall, mailx command is anyhow working right?

If too many questions, please answer only the first one. Everything is big confusion.

Need to go through all the concepts. But trying my luck here if I can get an answer or suggestions quickly.

  • Both mutt and mailx should be default drop messages off to the local sendmail binary, so I'd check what mutt is setting as a from address versus what mailx sets, for starters. – thrig Oct 22 '15 at 1:54
  • Have you checked from= log lines? Does both use the same envelope sender email address? – AnFi Oct 22 '15 at 10:10
  • @AndrzejA.Filip in mailx I have mentioned the from address like abc@xyz.com....for mutt, it is automatically taking username@servername.x.y.z – GP92 Oct 22 '15 at 22:31

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.