1

My server is running Cloudlinux as has a software RAID mirror (/dev/md2 made from /dev/sda and /dev/sdb) mounted on /

It's been running fine, but after simulating a raid failure and rebuilding the mirror, it won't reboot by itself. Instead if dumps me at the grub> prompt.

It will boot fine if I do this:

grub> root (hd0,1)
grub> kernel /boot/vmlinuz-2.6.32-531.29.2.lve1.3.11.10.el6.x86_64 root=/dev/md2
grub> initrd /boot/initramfs-2.6.32-531.29.2.lve1.3.11.10.el6.x86_64.img
grub> boot

But no matter what I try I can't get it to boot automatically. It's like it's not seeing /boot/grub/grub.conf (which is symlinked to menu.lst) /boot/grub/grub.conf looks like this:

default=0
timeout=2

title CloudLinux Server (2.6.32-531.29.2.lve1.3.11.10.el6.x86_64)
   root (hd0,1)
   kernel /boot/vmlinuz-2.6.32-531.29.2.lve1.3.11.10.el6.x86_64 root=/dev/md2 LANG=en_US.UTF-8 SYSFONT=latarcyrheb-sun16 KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=us  ro nohz=off
   initrd /boot/initramfs-2.6.32-531.29.2.lve1.3.11.10.el6.x86_64.img

I have reinstalled grub on both drives with grub-install, I've also done the following:

grub> find /boot/grub/stage1
 (hd0,1)
 (hd1,1)
grub> device (hd0) /dev/sda
device (hd0) /dev/sda
grub> root (hd0,1)
root (hd0,1)
 Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
grub> setup (hd0)
 Checking if "/boot/grub/stage1" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/stage2" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/e2fs_stage1_5" exists... yes
 Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd0)"... failed (this is not fatal)
 Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd0,1)"... failed (this is not fatal)
 Running "install /boot/grub/stage1 (hd0) /boot/grub/stage2 p /boot/grub/grub.conf "... succeeded
Done.
grub> device (hd1) /dev/sdb
device (hd1) /dev/sdb
grub> root (hd1,1)
root (hd1,1)
 Filesystem type is ext2fs, partition type 0x83
grub> setup (hd1)
setup (hd1)
 Checking if "/boot/grub/stage1" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/stage2" exists... yes
 Checking if "/boot/grub/e2fs_stage1_5" exists... yes
 Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd1)"... failed (this is not fatal)
 Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd1,1)"... failed (this is not fatal)
 Running "install /boot/grub/stage1 (hd1) /boot/grub/stage2 p /boot/grub/grub.conf "... succeeded
Done.

Any ideas?

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.