1

When I am trying to deploy my laravel project and do a php composer.phar install I get this annoying error. I pulled in my project via git with a git clone. And when I surf to my domainname I would like to see my app obviously :). I've installed a correct version of apache, mysql and php. Everything is up and running.

error:

Loading composer repositories with package information
Installing dependencies (including require-dev) from lock file 
Your requirements could not be resolved to an installable set of packages.

Problem 1
- Installation request for brianmcdo/image-palette dev-master -> satisfiable by brianmcdo/image-palette[dev-master].
- brianmcdo/image-palette dev-master requires ext-gd * -> the requested PHP extension gd is missing from your system.
Problem 2
- Installation request for phpunit/phpunit 4.8.18 -> satisfiable by phpunit/phpunit[4.8.18].
- phpunit/phpunit 4.8.18 requires ext-dom * -> the requested PHP extension dom is missing from your system.

When I try to install php-gd or dom I get this error:

Error: php56w-common conflicts with php-common-5.4.16-36.el7_1.x86_64

my php version:(php -v)

PHP 5.6.14 (cli) (built: Oct 16 2015 07:11:57)
Copyright (c) 1997-2015 The PHP Group
Zend Engine v2.6.0, Copyright (c) 1998-2015 Zend Technologies
with Zend OPcache v7.0.6-dev, Copyright (c) 1999-2015, by Zend Technologies

results of rpm -qa | grep php:

php56w-mbstring-5.6.14-2.w7.x86_64
php56w-cli-5.6.14-2.w7.x86_64
php56w-common-5.6.14-2.w7.x86_64
php56w-5.6.14-2.w7.x86_64
php56w-opcache-5.6.14-2.w7.x86_64

1 Answer 1

1

Try removing php-common-5.4* and rerun the installation. You must remove old PHP packages before installing replacement.

6
  • Could you help me out with how I exactly do this? I am kinda new to deployement/linux Commented Nov 22, 2015 at 14:59
  • I've tried something like this yum remove php-common-5.4* but it says no match for argument 5.4* no packages marked for removal Commented Nov 22, 2015 at 14:59
  • So try the whole package name - sudo yum remove php-common-5.4.16-36.el7_1.x86_64
    – Linuxer
    Commented Nov 22, 2015 at 15:06
  • I have fixed it and was able to do a php composer.phar for my laravel project but when I go to my domain I still only see the apache testing screen I've also restarted httpd Commented Nov 22, 2015 at 15:20
  • edit your httpd.conf properly. please see the following digitalocean.com/community/tutorials/… regarding the httpd config
    – Linuxer
    Commented Nov 22, 2015 at 15:29

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .