0

I've set up a mail server with Dovecot over SSL. It is receiving emails and placing them in the directory:

/home/*user*/Maildir/new

I can view them in Vim.

However, when I connect to the email via IMAP or Telnet, it does not retrieve anything. Is there somewhere I need to change a directory? Or does anyone have any ideas as to where to look for clue or potential issues. The mail logs are empty.

UPDATE

I found in /etc/dovecot/conf.d/10-mail.conf:

mail_location = mbox:~/mail:INBOX=/var/mail/%u

But /var/mail/user is empty; my mail is is /home/user/Maildir/new

Crossed wires somewhere.

  • It would depend on MTA (probably postfix/exim) settings. If MTA is not configured to use dovecot as LDA (Local Delivery Agent) - it won't work – ALex_hha Mar 20 '16 at 19:21
0

This will depend on how your mail server is setup. I had to change the following file: /etc/dovecot/conf.d/10-mail.conf, change the variable to:

mail_location = maildir:~/Maildir

Because my mail is being saved there. It appears there are three different ways to save mail, see: http://wiki2.dovecot.org/MailLocation

Read to docs, find where you mail is being saved and change the configuration in /etc/dovecot/conf.d/10-mail.conf accordingly.

If you cannot find your mail in any of these locations, you probably have another error.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.