2

Recently I've migrated a centOS 5 server to 7. But since then connection to FTP through FileZilla doesn't work unless I put FileZilla on FTP Plain Connection.

TLS doesn't work when getting the folder list Logging in works fine. But it times-out after that.

2016-04-10 11:29:59 3348 1 Status: Resolving address of something.com
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Status: Connecting to x.x.x.x:21...
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Status: Connection established, waiting for welcome message...
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 220 ProFTPD 1.3.5b Server ready.
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: AUTH TLS
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 234 AUTH TLS successful
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Status: Initializing TLS...
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Status: Verifying certificate...
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Status: TLS connection established.
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: USER xxxxx
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 331 Password required for xxxxx
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: PASS ***********
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 230 User xxxxx logged in
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: OPTS UTF8 ON
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 200 UTF8 set to on
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: PBSZ 0
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 200 PBSZ 0 successful
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: PROT P
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 200 Protection set to Private
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Status: Logged in
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Status: Retrieving directory listing...
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: PWD
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 257 "/" is the current directory
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: TYPE I
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 200 Type set to I
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: PASV
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Response: 227 Entering Passive Mode (x,x,x,x,137,183).
2016-04-10 11:29:59 3348 1 Command: LIST
2016-04-10 11:30:19 3348 1 Error: Connection timed out after 20 seconds of inactivity
2016-04-10 11:30:19 3348 1 Error: Failed to retrieve directory listing
2016-04-10 11:31:41 3348 1 Status: Disconnected from server

The only thing I've managed to find so far is adding this to the proftpd.conf

  <IfModule mod_facts.c>
    FactsAdvertise off
  </IfModule>

This changes the command to LIST instead of MLSD. Yet it still times out for no reason. Does anyone have any idea?

EDIT: without TLS the connection works fine

2016-04-10 11:21:28 8704 1 Status: Resolving address of something.com
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Status: Connecting to x.x.x.x:21...
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Status: Connection established, waiting for welcome message...
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response: 220 ProFTPD 1.3.5b Server ready.
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Command: USER xxxxx
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response: 331 Password required for xxxxx
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Command: PASS ***********
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response: 230 User xxxxxlogged in
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Command: SYST
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response: 215 UNIX Type: L8
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Command: FEAT
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response: 211-Features:
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  LANG en-US*
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  EPRT
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  EPSV
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  MDTM
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  SSCN
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  SIZE
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  PROT
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  CCC
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  PBSZ
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  AUTH TLS
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  REST STREAM
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response:  UTF8
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response: 211 End
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Command: OPTS UTF8 ON
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response: 200 UTF8 set to on
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Status: Logged in
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Status: Retrieving directory listing...
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Command: PWD
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response: 257 "/" is the current directory
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Command: TYPE I
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Response: 200 Type set to I
2016-04-10 11:21:28 8704 1 Command: PASV
2016-04-10 11:21:29 8704 1 Response: 227 Entering Passive Mode (x,x,x,x,139,173).
2016-04-10 11:21:29 8704 1 Command: LIST
2016-04-10 11:21:29 8704 1 Response: 150 Opening BINARY mode data connection for file list
2016-04-10 11:21:29 8704 1 Response: 226 Transfer complete
2016-04-10 11:21:29 8704 1 Status: Directory listing of "/" successful
8
  • Please provide a similar log when using non-ssl connection. – tim Apr 10 '16 at 9:07
  • @tim Added to the main – s.lenders Apr 10 '16 at 9:10
  • In your original listing commands and responses are listed. This is what Im interested in. Can you raise debug level and show them please? – tim Apr 10 '16 at 9:13
  • Any idea how I do that in Filezilla? When I switch to Plain FTP it just doesn't show the commands – s.lenders Apr 10 '16 at 9:16
  • No idea, I put my best guess based on your info in an answer. – tim Apr 10 '16 at 9:20
3

See:

ProFTPD - Failed to retrieve directory listing while using TLS

it might be a problem with the related rules of a firewall between you and the server.

2
  • +1, as got same problem with another ftp product and it was a firewall problem – yagmoth555 Apr 10 '16 at 11:14
  • Fixed it for me to after opening the ports in the firewall of the hosting company. Thanks tim – s.lenders Apr 11 '16 at 13:41

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.