0

Previously I had a similar configuration to this working but as soon as I added hiera to my puppet build I started having problems. The error I currently have after running vagrant provision is as follows:

==> default: [vagrant-hostsupdater] Checking for host entries
==> default: [vagrant-hostsupdater]   found entry for: 192.168.33.10 local.mysite
==> default: Configuring cache buckets...
==> default: Running provisioner: puppet...
==> default: Running Puppet with app.pp...
==> default: stdin: is not a tty
==> default: Error: Could not find class nodejs for local.mysite on node local.mysite
==> default: Error: Could not find class nodejs for local.mysite on node local.mysite
The SSH command responded with a non-zero exit status. Vagrant
assumes that this means the command failed. The output for this command
should be in the log above. Please read the output to determine what
went wrong.

My vagrant config is:

# -*- mode: ruby -*-
# vi: set ft=ruby :
require "yaml"

# Load yaml configuration
config_file = "#{File.dirname(__FILE__)}/config/vm_config.yml"
default_config_file = "#{File.dirname(__FILE__)}/config/.vm_config_default.yml"

vm_external_config = YAML.load_file(config_file)

# Configure Vagrant
Vagrant.configure("2") do |config|
  config.vm.box = "ubuntu/trusty64"

  config.vm.box_url = "http://cloud-images.ubuntu.com/vagrant/trusty/current/trusty-server-cloudimg-amd64-vagrant-disk1.box"

  config.vm.network :private_network, ip: vm_external_config["ip"]
  config.vm.hostname = vm_external_config["hostname"]
  config.vm.network "forwarded_port", guest: vm_external_config["port"], host: 2368

  config.vm.synced_folder vm_external_config["ghost_path"], "/var/www/mysite.com", :nfs => true

  config.vm.provider :virtualbox do |vb|
    vb.customize ["modifyvm", :id, "--memory", vm_external_config["memory"]]
  end

  config.cache.scope = :box

  config.librarian_puppet.placeholder_filename = ".gitkeep"

  config.vm.provision :puppet do |puppet|
    puppet.hiera_config_path = "puppet/hiera/hiera.yaml"
    puppet.manifests_path = "puppet/manifests"
    puppet.manifest_file = "app.pp"
    puppet.module_path = "puppet/modules"
    puppet.facter = {
        "environment" => ENV['ENV'] ? ENV['ENV'] : 'local'
    }
  end
end

My source tree looks like so (much of it isn't relevant aside from the folders structure for the custom blog module and hiera config):

├── Vagrantfile
├── config
│   └── vm_config.yml
└── puppet
    ├── Puppetfile
    ├── hiera
    │   ├── common.yaml
    │   ├── hiera.yaml
    │   ├── local
    │   │   └── site.yaml
    │   └── production
    │       └── site.yaml
    ├── manifests
    │   └── app.pp
    └── modules
        ├── blog
        │   └── manifests
        │       └── app.pp
        ├── ghost
        │   └── manifests
        │       └── app.pp
        ├── init.d
        │   └── files
        │       ├── WebhookServer
        │       └── ghost
        ├── mailgunner
        ├── nginx
        │   ├── files
        │   │   ├── local
        │   │   │   ├── mysite.com
        │   │   │   └── mail.mysite.com
        │   │   └── production
        │   │       ├── mysite.com
        │   │       └── mail.mysite.com
        │   └── manifests
        │       └── server.pp
        ├── tools
        │   ├── files
        │   │   ├── local
        │   │   │   ├── backup.sh
        │   │   │   ├── ghostsitemap.sh
        │   │   │   └── init-mysite.sh
        │   │   └── production
        │   │       ├── backup.sh
        │   │       ├── ghostsitemap.sh
        │   │       └── init-mysite.sh
        │   └── manifests
        │       └── install.pp
        └── webhooks
            ├── files
            │   ├── local
            │   │   └── init-webhook.sh
            │   ├── production
            │   │   └── init-webhook.sh
            │   ├── webhook.sh
            │   └── webhooks.rb
            └── manifests
                └── install.pp

hiera.yaml:

---
:backends:
  - yaml

:yaml:
  :datadir: /vagrant/hieradata

:hierarchy:
  - "%{::environment}/site
  - common

common.yaml

--
classes:
  - site

local/site.yaml

--
:site:
  environment: local
  name: local.mysite
  mailserver: local.mail.mysite

blog/manifests/app.pp

class blog::app {

  class { 'nodejs':
    version => 'v0.10.25',
  } ->
  package { 'pm2':
    ensure => present,
    provider => 'npm',
    require => Class['nodejs'],
  }
}

Puppetfile

forge 'https://forgeapi.puppetlabs.com'

mod 'willdurand/nodejs', '1.9.4'

Basically, my problem is that my puppet install is not reinstalling nodejs (I'd removed it previously using an rm -rf puppet/modules/nodejs)

Does anyone have any ideas how or why puppet is now refusing to install the nodejs puppet module in the puppet/modules directory?

FYI - I've installed the willdurand/nodejs module using puppet module install willdurand/nodejs

Any help is much appreciated - I've been banging my head against a brick wall on this for a few days now!

0

I've decided to move this to StackOverflow instead as I believe it's more appropriate there.

https://stackoverflow.com/questions/36832917/node-js-module-wont-reinstall-using-puppet-vagrant

Feel free to close this question.

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.