0

When I capture an image, it successfully captures and deploys with out an issue. But the capture creates 2 entries on the server and 2 .wim files. One is always large(around 20-30 GB) and the other is very small(5-10 MB). They are named the same, but with a '(1)' at end of the smaller file.
Questions:
How can I prevent this from happening?
Both seem to work when I deploy them, does it matter which one I keep?

Output form DISM /Get-ImageInfo is the same for both:

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.3.9600.17031

Details for image : M92P_Base_Win7x64.wim

Index : 1
Name : M92P_Base_Win7x64
Description : All windows updates as of 9-15-2016
Size : 19,812,026,525 bytes

The operation completed successfully.
  • How many partitions do you have on the machine to be imaged? Also, have you thought about VHD imaging? – Elliot Labs LLC Sep 15 '16 at 16:30
  • Two, I believe. That would make sense, but even I delete the larger .wim I can still use the smaller one to deploy the same image. The 'Expanded Size" on the server is the same for both. – iFetus Sep 15 '16 at 16:57
  • Does it actually delete the files from the reminstall folder or does it just delete the image index? – Elliot Labs LLC Sep 15 '16 at 17:01
  • Oh, also is there a raid setup? E.g. mirroring? – Elliot Labs LLC Sep 15 '16 at 17:02
  • I does delete it from the remoteinstall folder. Not raid or mirroring. – iFetus Sep 15 '16 at 17:10

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.