-1

I'm installing zabbix agent on my machines and i've noticed that sometimes the agent doesn't have the TLS lines

### Option: TLSKeyFile
#   Full pathname of a file containing the agent private key.
#
# Mandatory: no
# Default:
# TLSKeyFile=

### Option: TLSPSKIdentity
#   Unique, case sensitive string used to identify the pre-shared key.
#
# Mandatory: no
# Default:
# TLSPSKIdentity=

### Option: TLSPSKFile
#   Full pathname of a file containing the pre-shared key.
#
# Mandatory: no
# Default:
# TLSPSKFile=

So when I add those parameters, the agent won't start.

Can someone tell me what am I missing ?

3
  • 1
    Which operating system? Which version of the agent? Where/how did you obtain it? What values do you add in the configuration file? How do you start the agent and how does that fail? – Richlv Feb 22 '17 at 13:23
  • I'd bet it's using openssl libs, not always available – Jacob Evans Feb 22 '17 at 14:10
  • actually it's because of the zabbix-agent version. it was 2.8 and when I upgraded it to 3.0 it was fine. – user396019 Feb 22 '17 at 14:21
0

So when I add those parameters, the agent won't start.

Can someone tell me what am I missing ?

Entries from your log files that would give you some clues as to what is happening.

I would go looking for the zabbix agent log file and see what relevant error messages it has then work from there.

The zabbix agent log file is frequently found in /var/log/zabbix and could be named zabbix_agentd.log but YMMV depending on distro and or OS.

You may also get some useful information out of other system logs or even journalctl.

1
  • Actually i just had to upgrade my zabbix-agent version, I select ur answer as correct anyway thanks – user396019 Feb 22 '17 at 14:21
0

You need to reinstall the zabbix-agent service.

net stop "Zabbix Agent"
<fullpath>\zabbix_agentd.exe -d
<fullpath>\zabbix_agentd.exe -i -c <path to proper config file> 
net start "Zabbix Agent"

Beside I have noticed that on some Windows Servers like 2003 32 bit when I install the agent I have a problem with start service cause of using file with tls config.

1
  • Please remember to use capital I and right text formatting options. Welcome to SF. – Marco Sep 15 '17 at 16:42

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.