0

We have several windows 2016 servers and one of them started to act strangely (started to show nonsense characters in start menu, iis errors, network errors, etc...)

So I rebooted it normally. (Not forced or hardware initiated, I used shut down options of windows to reboot.)

Windows couldn't started and stuck in auto repair loop.

I disabled the auto repair function and now I can see the error.

bcdedit /set {default} recoveryenabled No

It gives an error about tm.sys (upgrading bios now so I can not provide error code right now but I will when I can asap)

I tried these in command prompt from troubleshoot screen, but no luck:

bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd

I plan to repair windows installation by booting up from installation dvd.

What do you suggest me to do?

Thank you.

EDIT: I replaced windows\system32\drivers\tm.sys with the tm.sys from installation dvd and then it started to give error about ksecpkg.sys. I replaced that file too and windows started successfully but after several seconds after login, it crashes.

What should I do now?

Thank you.

  • sounds like maybe filesystem or harddrive error. Figure out underlying course by doing filesystem and HDD scans, and make sure backups are recent. – mzhaase May 18 '17 at 12:12
  • @mzhaase what commands you suggest to run? and btw, is there a way to check registry records if there are problems? – zokkan May 18 '17 at 12:44
  • @mzhaase when I run chkdsk /f it can not find any problems. Any additional command suggestions? – zokkan May 18 '17 at 12:52
  • You could try sfc /scannow but it probably won't finish. There must be a reason the system files are broken. – mzhaase May 18 '17 at 15:19
  • I dont think that it is hdd failure because we have raid-5 with 4 disks active and 1 spare. Memory diagnostics clear and this server was running almost a year without a single failure. After I changed tm.sys and ksecpkg.sys files, I noticed that it crashes after network status becomes connected. Services can not start btw (even event logging) – zokkan May 18 '17 at 15:24
0

If you have a spare HDD I would spin up a fresh copy of Server 2016 on spare / replacement drive and see if the same issues occur. If not then it points towards a Disk issue. If you still see issues they you have some more major Hardware issue.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.