1

I have used rsnapshot for many years and never had an issue but I can't figure this one out. Version is 1.4.2.

I have the following in rsnapshot.conf:

retain  alpha       8
retain  beta        7
retain  gamma       8
retain  delta       12

..and the following in crontab:

0 11,12,14,16,18,20 * * * /usr/bin/rsnapshot alpha
00 22 * * * /usr/bin/rsnapshot beta
30 2 * * 5 /usr/bin/rsnapshot gamma
00 6 1 * * /usr/bin/rsnapshot delta

The beta and alpha jobs runs perfectly:

root@host1:/Backup/rsnapshot_backups# ls -lt
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 30 18:06 alpha.0
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 30 16:09 alpha.1
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 30 14:14 alpha.2
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 30 12:10 alpha.3
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 30 11:09 alpha.4
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 29 20:06 alpha.5
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 29 18:06 alpha.6
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 29 16:09 alpha.7
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 28 18:10 beta.0
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 27 18:06 beta.1
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 26 18:08 beta.2
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 25 18:09 beta.3
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 24 18:12 beta.4
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 23 18:16 beta.5
drwxr-xr-x+ 3 root root 4096 Oct 22 18:23 beta.6

However the gamma and delta never runs. What am I doing wrong?

From rsnapshot.log:

[2017-10-27T02:30:02] /usr/bin/rsnapshot gamma: started
[2017-10-27T02:30:02] echo 2250 > /var/run/rsnapshot.pid
[2017-10-27T02:30:02] /Backup/rsnapshot_backups/beta.6 not present (yet), nothing to copy
[2017-10-27T02:30:02] rm -f /var/run/rsnapshot.pid
[2017-10-27T02:30:02] /usr/bin/rsnapshot gamma: completed successfully

It complains about not being able to find beta.6 but I have confirmed that the directory exists.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.