0

I have an hp DL380 G7 in a 10.0.0.0 network. When I VPN into the network my PC gets assigned an ip in the 10.0.8.0 network. I cannot ping my iLO interface from this network. However I can ping it from a different machine in the 10.0.0.0 network.

Where can I change the configuration so that I can access iLO outside of the 10.0.0.0 network? I've checked my firewall and it allows all traffic from 10.0.8.0 to 10.0.0.0.

  • Is it only the ping that is not working? Or also http/https? As far as i know, many firewalls block ICMP over the gateway, even if firewall rules allow connections between the networks. – Tobias Jun 22 '18 at 9:43
  • @Tobias I cannot access the website either. I can ping other machines on the 0 network from the 8 network fine. It's just the iLO I can't access. When the server power is on, I can access the server itself fine from the 8 network, but not iLO. – Mark Allison Jun 22 '18 at 9:45
  • At the moment i do not have HP servers, but i worked with them before. And i do not remember any setting that would block traffic from external subnets... If traffic to other systems in the same subnets is working fine, i would at first check the gateway in the network settings of ILO. – Tobias Jun 22 '18 at 9:49
  • @Tobias that was it! Incorrect default gateway in the iLO network config. Do you want to submit as an answer and I'll accept? Thanks! – Mark Allison Jun 22 '18 at 10:15
1

At the moment i do not have HP servers, but i worked with them before. And i do not remember any setting that would block traffic from external subnets... If traffic to other systems in the same subnets is working fine, i would at first check the gateway in the network settings of ILO.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.