We have Backup exec 2014 along with IBM TS3100 Tape Library. I have made partitions defined (one for each day of the week) and all of my jobs run fine. From few weeks we are getting 'Inset overwriteable media into the robotic library' errors very frequently. In JOB settings, I am using "Overwrite media" when this job begins.

We thought it might be dueto tapes, we inserted new un-used tapes but still getting error.

enter image description here

enter image description here

enter image description here

Step 1:

Run a Import Job on the media/slot to change the "Export Pending" state to "No" to allow the media to be written to for a backup job. If the media still shows up as "Export Pending Yes" after running the import job as mentioned in step 1 then perform steps mentioned in step 2.

Step 2:

Make a copy of Backup Exec catalogs folder (Just in case the changes needs to be rolled back).


Note: The default location of catalog folder for Backup Exec for Windows Servers 11d and above is the C:\Program Files\Symantec\Backup Exec\Catalogs. Move the media which is in the state of "Export Pending Yes" to retired media set and then delete it. Re-inventory the slot containing the media. Now the export pending on that slot should show as 'No' and the media should be usable again

Source https://www.veritas.com/support/en_US/article.000033762

Your Answer

 

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.