0

I have configured WiFi authentication on FortiGate 100D through RADIUS on Windows server 2008 R2. When I'm trying to connect to the wifi from a PC (Win 10), it works only when I check "Use my Windows user account" checkbox. If I put domain\user and password manually it doesn't work, I get a message "can't connect to this network". Why it works only when I check "Use my Windows user account" and doesn't work when I write user\password manually? What is the difference between the two, and how can I fix it?

Thanks

  • Does it work when you add your domain to the username? – Joffrey Apr 3 at 14:07
  • I can't answer you in the comments because I don't have 50 reputation. I don't know if it's the right way to answer here but have no choice. I have tried both of these options domain\username + password and username + password and it doesn't work. But I don't understand what the difference between checking Use my Windows user account checkbox or writing it manually. When I check the checkbox it put domain\user and password automatically. wifi connection If it will help, I configured Fortigate and NPS according to this guide: cookbook.for – Oleg Apr 10 at 8:47
0

Already handled the issue.
You can connect only with user\password if you use Unencrypted authentication (PAP, SPAP) method. If you use MS-CHAP2 method it'll only work when checking Use my Windows user account checkbox.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.