5

For some reason VMWare ESXi has decided that one of my VMs is on a completely different path to the path it is actually on.

So my VM is on /vmfs/volumes/long-guid-here/my-vm-name but when I try to open it I get the message "File < unspecified filename> was not found." Which is not really surprising as unspecified filenames are quite difficult to locate.

I thought it was just the swap file, which was down in the .vmx file as /vmfs/volumes/long-guid-here/old-vm-name/old-vm-name.vmsd but when I changed that in the vmx it made no difference.

What I can't figure out is where VMWare is getting the old-vm-name from- when I look in the "Settings" pane it believes the working file location to be "[datastore-name] old-vm-name\" and I can't find anywhere to change it. Now the files themselves are all named for old-vm-name - so the directory is /my-vm-name/old-vm-name.vmx and so on. Is this the cause of my problems or is there some arcane configuration option elsewhere around the VMWare machine that I need to be tinkering with?

2

I found that by removing the VM from the manifest on the server and then re-adding it by browsing the datastore and using the menu from there, the VM was restored with the correct paths and it now appears to start correctly.

  • Thanks. I had a jacked up VM with a bunch of orphaned snapshots. Moved them off the datastore and then the VM wouldnt start. Created a new one, pointed to the main vmdk and all is good now. – MathewC May 24 '10 at 17:47

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.