0

I've installed OpenVPN on a CentOS machine and created a user on it. Then I installed the client software on my PC and tried to connect to the VPN. The strange problem is that when I am using the Internet based on mobile data, I can connect to VPN, but as I use ADSL connection, connecting fails and I get the errors below:

Note: IP in this error log is changed to a sample one

Thu Sep 26 08:44:29 2019 OpenVPN 2.4.7 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Apr 25 2019
Thu Sep 26 08:44:29 2019 Windows version 6.2 (Windows 8 or greater) 64bit
Thu Sep 26 08:44:29 2019 library versions: OpenSSL 1.1.0j  20 Nov 2018, LZO 2.10
Thu Sep 26 08:44:29 2019 MANAGEMENT: TCP Socket listening on     [AF_INET]127.0.0.1:25341
Thu Sep 26 08:44:29 2019 Need hold release from management interface, waiting...
Thu Sep 26 08:44:29 2019 MANAGEMENT: Client connected from [AF_INET]127.0.0.1:25341
Thu Sep 26 08:44:29 2019 MANAGEMENT: CMD 'state on'
Thu Sep 26 08:44:29 2019 MANAGEMENT: CMD 'log all on'
Thu Sep 26 08:44:29 2019 MANAGEMENT: CMD 'echo all on'
Thu Sep 26 08:44:29 2019 MANAGEMENT: CMD 'bytecount 5'
Thu Sep 26 08:44:29 2019 MANAGEMENT: CMD 'hold off'
Thu Sep 26 08:44:29 2019 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
Thu Sep 26 08:44:29 2019 Outgoing Control Channel Encryption: Cipher 'AES-256-CTR' initialized with 256 bit key
Thu Sep 26 08:44:29 2019 Outgoing Control Channel Encryption: Using 256 bit message hash 'SHA256' for HMAC authentication
Thu Sep 26 08:44:29 2019 Incoming Control Channel Encryption: Cipher 'AES-256-CTR' initialized with 256 bit key
Thu Sep 26 08:44:29 2019 Incoming Control Channel Encryption: Using 256 bit     message hash 'SHA256' for HMAC authentication
Thu Sep 26 08:44:29 2019 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]104.179.258.10:50555
Thu Sep 26 08:44:29 2019 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
Thu Sep 26 08:44:29 2019 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]104.179.258.10:50555 [nonblock]
Thu Sep 26 08:44:29 2019 MANAGEMENT: >STATE:1569474869,TCP_CONNECT,,,,,,
Thu Sep 26 08:44:31 2019 TCP connection established with [AF_INET]104.179.258.10:50555
Thu Sep 26 08:44:31 2019 TCP_CLIENT link local: (not bound)
Thu Sep 26 08:44:31 2019 TCP_CLIENT link remote: [AF_INET]104.179.258.10:50555
Thu Sep 26 08:44:31 2019 MANAGEMENT: >STATE:1569474871,WAIT,,,,,,
Thu Sep 26 08:44:32 2019 MANAGEMENT: >STATE:1569474872,AUTH,,,,,,
Thu Sep 26 08:44:32 2019 TLS: Initial packet from [AF_INET]104.179.258.10:50555, sid=fcdf87ec 47b25bf8
Thu Sep 26 08:45:00 2019 read TCP_CLIENT: Unknown error (code=10060)
Thu Sep 26 08:45:00 2019 Connection reset, restarting [-1]
Thu Sep 26 08:45:00 2019 SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restarting
Thu Sep 26 08:45:00 2019 MANAGEMENT: >STATE:1569474900,RECONNECTING,connection-reset,,,,,
Thu Sep 26 08:45:00 2019 Restart pause, 5 second(s)
Thu Sep 26 08:45:05 2019 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]104.179.258.10:50555
Thu Sep 26 08:45:05 2019 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
Thu Sep 26 08:45:05 2019 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]104.179.258.10:50555 [nonblock]
Thu Sep 26 08:45:05 2019 MANAGEMENT: >STATE:1569474905,TCP_CONNECT,,,,,,
Thu Sep 26 08:45:06 2019 TCP connection established with [AF_INET]104.179.258.10:50555
Thu Sep 26 08:45:06 2019 TCP_CLIENT link local: (not bound)
Thu Sep 26 08:45:06 2019 TCP_CLIENT link remote: [AF_INET]104.179.258.10:50555
Thu Sep 26 08:45:06 2019 MANAGEMENT: >STATE:1569474906,WAIT,,,,,,
Thu Sep 26 08:45:06 2019 MANAGEMENT: >STATE:1569474906,AUTH,,,,,,
Thu Sep 26 08:45:06 2019 TLS: Initial packet from [AF_INET]104.179.258.10:50555, sid=a1b6af90 ed5ef60f
Thu Sep 26 08:45:36 2019 read TCP_CLIENT: Unknown error (code=10060)
Thu Sep 26 08:45:36 2019 Connection reset, restarting [-1]
Thu Sep 26 08:45:36 2019 SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restarting
Thu Sep 26 08:45:36 2019 MANAGEMENT: >STATE:1569474936,RECONNECTING,connection-reset,,,,,
Thu Sep 26 08:45:36 2019 Restart pause, 5 second(s)
Thu Sep 26 08:45:41 2019 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]104.179.258.10:50555
Thu Sep 26 08:45:41 2019 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
Thu Sep 26 08:45:41 2019 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]104.179.258.10:50555 [nonblock]
Thu Sep 26 08:45:41 2019 MANAGEMENT: >STATE:1569474941,TCP_CONNECT,,,,,,`

Do you know what is the problem and how can I solve it?

1

Error code 10060 is a socket timeout. It may be possible your internet provider filters the port you configured for OpenVPN. Try reconfiguring the server to use TCP instead of UDP, and try to telnet to the port the server uses. If it doesn't work, then configure your server to use a port which is improbable to be filtered, like 443.

  • I've set TCP in the configuration. But let me check the port 443... – Mohammad Bagher Saberi Sep 26 '19 at 9:25
  • I changed the port to 443, and the connection is on TCP. But the problem still exists with the same error! – Mohammad Bagher Saberi Sep 26 '19 at 9:30
  • Can you connect to that port from your PC using telnet? – Lacek Sep 26 '19 at 9:32
  • Telnet test is OK on the specified port – Mohammad Bagher Saberi Sep 26 '19 at 15:30

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.