0

I'm running Apache 2.4.39 with mod_proxy on FreeBSD. I use this config to forward the requests to some remote web servers (IIS). All of them work fine, except one (the others are configured the same):

<VirtualHost 192.168.0.112:80 10.75.2.130:8001>
        ProxyPreserveHost       On
        ProxyPass               "/"     "http://192.168.7.112/"
        ProxyPassReverse        "/"     "http://192.168.7.112/"
        ServerName              192.168.0.112
</VirtualHost>

It works, but sometimes it just returns a blank page for some minutes (and it automatically gets fixed). I thought it is related to the number of connections, so I activated the mpm_worker_module with this config:

<IfModule mpm_worker_module>
        ServerLimit         256
        StartServers         64
        MaxRequestWorkers  1024
        MinSpareThreads     128
        MaxSpareThreads     512
        ThreadLimit         1024
        ThreadsPerChild     1024
</IfModule>

which is more than enough. But it didn't fix the problem. I also tried to increase the proxy timeout to half an hour, but with no luck.

Sample log output when it returns a blank page:

192.168.100.75 - - [07/Oct/2019:06:47:57 +0000] "GET / HTTP/1.1" 200 -
192.168.100.75 - - [07/Oct/2019:06:47:57 +0000] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 1245

I should note that, the IIS web server works fine when accessed directly, so the problem must be with Apache.

  • Did you try to capture all output of Apache with some debug tool, for example with "curl -I"? Which are the headers when page is empty? Also, is there anything in the vhost error log that is linked to these access log entries? Did you try to set up more verbose logging? – Nikita Kipriyanov Oct 7 at 7:54

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.