Questions tagged [ubiquiti-edgerouter]

EdgeRouter is a line of network routers from Ubiquiti Networks.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0 votes
0 answers
34 views

Testing a tun tunnel between an Ubiquiti edge router and a Linux Server

I am following the first example setup for OpenVPN which involves establishing a TUN tunnel. On the server I run: openvpn --ifconfig 10.200.0.1 10.200.0.2 --dev tun The ubiquiti Edge Router is ...
user avatar
  • 124
0 votes
0 answers
73 views

Why won't 2 switches auto-negotiate (link down) when direct, but will work at 10/100 (or at 10/1000 with other switches)?

I cannot understand why 2 switches won't auto-negotiate or communicate at 10/1000 (1000Mbps) when connected directly together. But they will communicate at 10/1000 with other switches. Can anyone help ...
user avatar
  • 141
0 votes
1 answer
618 views

Solved - Router as WireGuard client | External User IP is shown to be WireGuard tunnel's local IP on home server [EdgeRouter]

I have set up my EdgeRouter-X as a WireGuard client (using IPv6) so that my public IP is shown to be the WireGuard server's public IP. This is because I want to host an home server using OVH's IP and ...
user avatar
  • 25
0 votes
0 answers
377 views

EdgeRouter Policy Based Routing not working for second LAN

I have an EdgeRouter ER-8 with the following setup: 3 WANs (eth0 is ISP1, eth1 is ISP2, eth2 is a wireless link to another campus with its own ISP, and it is used to access the remote LAN and as a ...
user avatar
  • 241
0 votes
0 answers
68 views

I Setup A VLAN. Now what?

I have setup a VLAN (I think), and can't figure out how to use it. A basic description of my setup is: EdgeRouter PoE5: eth0 is PPPoE WAN interface to DSL modem in bridge mode eth1 is unused with its ...
user avatar
0 votes
0 answers
130 views

Edgerouter 4 - Port Forwarding with two different LANs

I have a Edgerouter 4 and I use interface eth0 for Internet, eth1 (10.0.1.0/24) for my server and eth2 (10.0.2.0/24) for my devices. With the Basic Wizard config I have 2 DHCP Servers for each ...
user avatar
0 votes
0 answers
100 views

OpenVPN Site-To-Site with Edgerouter and AsusMerlin

I have two distant places each with a public IP and I want to make the LAN network of these places as if they were one. That is, the machines in SiteA can communicate with the machines in SiteB and ...
user avatar
0 votes
0 answers
1k views

Why do we lose IPSec connections and can't re-establish them?

We have tens of IPSec connections between our office and customer sites. At the office we use pfSense V2.4.5 as VPN gateway and placing Ubiquiti Edgerouter X devices with the latest firmware on the ...
user avatar
  • 255
1 vote
1 answer
1k views

Routing LAN traffic from Edgerouter to wg0

So I've read and tried all I could find on the interwebs and I stil can't get my head around this. I'm trying to accomplish something super easy with OpenVPN on my EdgeRouter X that seems impossible ...
user avatar
  • 111
0 votes
1 answer
337 views

Certificates explanation for VPN Server Edgerouter + IPSec/IKEv2 + Active Directory Certification Authority

I’m trying to setup a IPSec/IKEv2 VPN Server for roadwarriors on my EdgeRouter 6P which has Linux Strongswan 5.6.3 on board, with Active Directory CA as TRUSTED ROOT CA and Microsoft NPS as Radius for ...
user avatar
  • 1
0 votes
1 answer
184 views

router or reverse proxy - network failure

I have an edgerouter x sfp as the main router to the internet. To this router a server is connected with a reverse proxy docker running called swag eg. letsencrypt which I use to access nextcloud and ...
user avatar
1 vote
0 answers
424 views

Assigning a single public IP address to a VLAN with NAT

I've been assigned to be in charge of our business' networking and am a bit out of depth here. We have a few production services running on multiple servers, currently sitting behind a NAT and a ...
user avatar
  • 11
0 votes
1 answer
167 views

Allow Outgoing Traffic Through Port

I have the ERL3, and am needing to connect to a couple of MySQL Databases that use port 3306. I have looked at my firewall rules with show firewall > myoutput.txt and port 3306 is not blocked or ...
user avatar
0 votes
0 answers
1k views

IDS/IPS on Ubiquiti EdgeRouter

I have changed my network setup from the default ISP device to an Ubiquiti EdgeRouter (ER-X-SFP) a while ago. Currently I’m planing to switch to an static IPv4 address. From the ISP I would also get ...
user avatar
1 vote
1 answer
55 views

XenServer (Citrix) Management Network Interruption

We have an OOB/management network we use to loginto storage, hosts etc. We're using VLANs to separate out storage, from hosts, to camera's etc. We would like to replace this switch with a new one ...
user avatar
2 votes
2 answers
2k views

Exposing LAN with Zerotier when using Ubiquiti Edge Router X?

So I managed to install ZeroTier with the Ubiquiti Edge Router X via: admin@edgerouter# sudo -i root@edgerouter:~# curl -s https://install.zerotier.com | sudo bash And got to access the Edge OS (...
user avatar
1 vote
0 answers
77 views

Comparable Ubiquiti to Cisco native vlan configuration

I am trying to replace a cisco router with a ubiquiti router. On the Cisco, you don't address the base interface. You only address the vlans. Then, you choose the native vlan and that will match the ...
user avatar
0 votes
1 answer
995 views

Azure P2S VPN routing issue

I set up a Virtual Network on Azure a few days ago and connected our local business Network through a site-to-site VPN Connection with the virtual network. Everything is working fine so far. Then I ...
user avatar
  • 13
0 votes
1 answer
843 views

Ubiquiti EdgeRouter uses default route over static when responding to ICMP

I need to have a working connection between two router devices and the subnets behind them. Everything else in the setup seems to work except one static route. Here is the basic information about my ...
user avatar
0 votes
0 answers
667 views

New Ubiquiti router potential DNS issues?

We have a SonicWall as our business router for around 50 ish people. Recently it was getting super slow, and it turns out the fans in it died and it was overheating. I've replaced it with a Ubiquiti ...
user avatar
0 votes
1 answer
254 views

DNS/DHCP configuration in /config/config.boot vs. /etc/dnsmasq.d

I have an Edgerouter 4 and I am trying to make sense of the configuration areas for DHCP and DNS, when use-dnsmasq enable is set. I see four places where the configuration can be done: from the ...
user avatar
  • 3,337
1 vote
2 answers
4k views

Route traffic between two Azure site-to-site VPN locations

I have a single Azure virtual network gateway running the "Basic" VPN SKU (MainVGW) in "Route-based" mode in the Australia East region. MainVGW has two "Connections" (BR and MH) which are IPsec Site-...
user avatar
  • 11
0 votes
0 answers
343 views

OpenVPN DNS resolution issue on router (EdgeOS)

I've been using OpenVPN client over vtun interface and all works as expected only if the remote VPN server name (in the OpenVPN config) is the IP address. When I use the DNS name as part of the ...
user avatar
  • 101
3 votes
1 answer
2k views

Edgerouter DNSmasq send updates to BIND

TL;DR: How do I configure the Ubiquiti EdgeRouter, running DNSmasq or DHCPd, and NSupdate, to send its DHCP leases to a central BIND server? I have a system comprised of a few Ubiquiti EdgeRouter X's ...
user avatar
  • 202
0 votes
1 answer
6k views

EdgeRouter X as VLAN-only Switch

The Ubiquiti EdgeRouter X (ERX) has a switching chip on board so that it can be used as an L3 switch instead of as a router. I have another router, we'll call it router-core, which is serving an ...
user avatar
  • 202
1 vote
1 answer
599 views

PXE Server Implementation Issues

I have an ESXi VM running a tftpd-hpa server on the latest version of Debian 9 for the network PXE environment. For testing purposes, I configured another VM to handle DHCP on Debian 9 using isc-dhcp-...
user avatar
0 votes
1 answer
1k views

EdgeOS BGP routes received but not being injected

I'm trying to set up BGP over IPSEC with Google Cloud Platform. The IPSEC tunnel is successfully established, and GCP reports the BGP session as up. EdgeMax router is receiving the routes, but isn't ...
user avatar
  • 205
0 votes
1 answer
317 views

How can I restrict access (by IP) to devices behind my Edge Router?

I have a Ubiquiti ERPro-8 with some servers behind it. I would like to allow access to those servers, on specific ports. But I would like to restrict access to those servers by IP address. For ...
user avatar
  • 101
1 vote
0 answers
1k views

OpenVPN works with TCP but not with UDP

I have two sites which I want to connect via an OpenVPN tunnel. I have the setup running using TCP as transport protocol, but as this comes with a performance hit, I want to change this to UDP. But ...
user avatar
  • 33
3 votes
1 answer
1k views

What is the complement to 'set' in EdgeOS? (How do I check a value in EdgeRouter?)

This question discusses how to set the gui and ssh listening addresses in EdgeOS running on an EdgeRouter. I'd like to check my current configuration before making a change, as well as learn the ...
user avatar
1 vote
0 answers
765 views

EdgeRouter IPSec Site-to-Site fails to come “up”

I've got two Ubiquiti EdgeRouters set up in different locations. I need to setup a Site-to-Site VPN so that everyone has access to the server on one location. This is the network topology: https://i....
user avatar
1 vote
1 answer
2k views

How to handle a Site-to-Site VPN one site behind a Double-NAT [closed]

Goal: Establish a Site-to-Site VPN tunnel between an office and a remote-site behind a Double-NAT connection. (e.g 4G Hotspot with a CGNAT IP) (Remote Site Setup) LTE Modem: e.g Sierra Wireless ...
user avatar
  • 1,117
1 vote
1 answer
2k views

unable to install source route - RTNETLINK answers: No such process (IPsec / strongswan)

Basically I'm trying to connect a pfSense to an EdgeRouter via IPsec site2site. (public ip networks obfuscated by '1.2.') [pfsense] <-> [edgerouter] public: 1.2.156.229/30 <-&...
user avatar
0 votes
0 answers
126 views

The Chrome browser can sometimes not reach Google servers with a new router

I have an odd problem which I haven't been able to even find mentioned elsewhere. A while back, I switched out the Wifi access points as well as the router for a small office network. After I did this,...
user avatar
  • 91
2 votes
0 answers
1k views

Routing public IP addresses to customers in a WISP setup

We have a fibre leaseline with a /29 range for our pfSense WAN port 61.179.145.40/29 So the WAN of our pfSense box is 61.179.145.42 with a gateway of 61.179.145.41. Our ISP has also routed 61.179....
user avatar
5 votes
1 answer
5k views

Disable EdgeRouter Lite GUI on DMZ interface

I'm using the Ubiquiti EdgeRouter in a SOHO network. I've configured it using the "WAN+2LAN2" wizard, without bridging the LAN ports. This sets up the three port router with eth0 assigned to the WAN,...
user avatar
  • 286
2 votes
2 answers
18k views

Port forwarding to the router itself on Edgerouter

I recently upgraded one of my customers to a Ubiquiti EdgeRouter Lite, which is a significant improvement over their old ISP-supplied router. To reduce the frequency of attacks against the router's ...
user avatar
  • 3,043